Az Ugróiskola című programsorozat keretében minden csütörtökön az intézménybe várják a város óvodásait, hogy megismerjék az iskolát és az ott folyó munkát is. A március 13-i találkozáson értékelték a „Nehéz az iskolatáska” című rajzpályázat eredményeit, ahol minden óvoda elismerésben részesült.

A zsűri döntése szerint az Égből Pottyant Óvoda kicsinyei készítették a legvalósághűbb rajzokat, a Tornyai óvodából érkeztek a legszebben kivitelezett alkotások, míg a malom Utcai Óvoda küldte a legtöbb rajzot. A Mária Valéri Keresztény Óvoda gyermekei a legdivatosabb iskolakezdőket rajzolták le, míg az Oldalkosár Utcai Óvodából érkeztek a legvidámabb alkotások.

A Klauzál utcai óvodások rajzain láthatók a leggyorsabban iskolába érkező diákok, a Nádor utcai gyerekek alkotásait pedig a leggyermekibbnek találta a zsűri. A legszínesebb ajzok a Szeremlei Sámuel Óvodából jöttek, a legjobban a Pál utcai óvodások várják az iskolát – a képek alapján -, míg a legegyénibb technikákat a Pállfy Utcai Óvoda gyermekei alkalmazták.

A délután hátra lévő részében a gyerekek közösen énekeltek a Péczely Attila Művészeti Iskola tanárainak kíséretében népszerű gyermekdalokat, és aki akart, még táncra is perdülhetett.

Arnay