Benkő Zsolt elmondta: a téli közmunka programban a településrészről kilencen vettek részt, közülük hatan oktatásban részesültek. Májustól ismét többen kaphatnak munkát a programban, amelynek eddigi eredményei már látszanak a kül- és belterületen is. Pánczél Sándor külterületi koordinátor irányításával sok virágot ültettek el, míg a külterületen a csatornák tisztításában, valamint az erzsébeti átkötő út környékének karbantartásában vettek részt a foglalkoztatásban részt vevők.

Az Erzsébetre telepített ivóvíztisztító konténer még nem kapta meg a használatba vételi engedélyt, de amint meglesz, az itt élők is az arzéntól mentesített vizet fogyaszthatják. A tavaly felújított közutak megfelelő állapotban vannak, a képviselő reményét fejezte ki, hogy az idén lehetőség lesz a Posta utca felújítására is.

Az erzsébetiek is pályázhatnak a lakóházak energetikai felújítására igénybe vehető kamatmentes kölcsönre, valamint az idén is lesz lehetőség önerős járdaépítésre, amelyhez az építőanyagot a város biztosítja.

Csíkos Imre hozzászólásában felvetette, hogy a település bejáratánál lévő buszmegálló környékén túl gyorsan hajtanak a járművek, időnként a buszra várókat is lecsapják, a felvetést a képviselő a vásárhelyi rendőrkapitány felé fogja továbbítani. Dani Tímea most Makón végez közmunkát, és kérte, hogy Vásárhelyen dolgozhasson, a kérés ügyében Benkő Zsolt közbenjárását ajánlotta fel.

Kiss Tibor felvetését a Tisza Volán felé tolmácsolja a képviselő, amely szerint a külterületen lévő egyik buszmegállót helyezzék át úgy, hogy az a sűrűbben lakott tanyavilághoz legyen közelebb. Szintén Kiss Tibor jelezte, hogy a tanyabejáróján fordulnak meg az eltévedt kamionok, amelyek megrongálták az utat, amelyhez az erzsébeti férfi anyagot kért, és vállalta, hogy a mélyedéseket azzal eltávolítja.

Benkő Zsolot arról is szólt, hogy úgy, mint Szikáncsra és Batidára is eljuttatta a Johannita Segítőszolgálat tartós élelmiszer és ruha adományát, amelyet a rászorulók között fognak szétosztani.

A képviselő a választásokról szólva kérte az erzsébetieket, hogy a szavazáson mindenképp vegyenek részt, és szavazatukkal mondják el véleményüket.

Arnay