A mintegy félszáz autónak parkolót biztosító, egyszintes mélygarázs kulturáltabbá teszi a Belváros közlekedését, és nemcsak a városközpontba érkezőknek, hanem a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ programjait látogatóknak is biztonságos parkolási lehetőséget jelent.

A felszíni részen olyan pihenőparkot alakítanak ki játszótérrel és vizesblokkal, amely jól illeszkedik a már korábban megújult Zrínyi és Dr. Rapcsák András utca hangulatához. A területen műalkotásokat is elhelyeznek, amelyek védelmére a park éjszakára zárható lesz. A pályázathoz kapcsolódik a Népkert fejlesztése is, ahol vizesblokkot alakítanak ki, kerékpártárolókat hoznak létre, és további sporteszköz fejlesztés is várható.

A polgármester elmondta: a pályázatot – amely száz százalék állami támogatással valósulhat meg – a város a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal közösen adta be, és az első fordulón tovább is jutott. A sajtótájékoztatón Mucsi László, a városfejlesztési iroda vezetője hozzátette: felújítják a Tóth Sándor utca járda és útfelületét is, valamint itt is további kerékpártárolókat alakítanak ki. A pályázatban lehetőség lesz továbbá olyan civil kezdeményezések támogatására is, amelyek a munkába, vagy az iskolába való kerékpáros közlekedésre ösztönöznek.

Amennyiben a pályázat nyer, várhatóan az idén elkezdődhet a beruházás, amelynek átadására 2015 nyarán kerülhet sor.

Arnay