Immár ötödszörre került sor Balástyán március első hétvégéjén a nőnap alkalmából megrendezésre kerülő bálra, melyet helyi tűzoltók és a polgárőrök szerveznek mintegy ajándékként, köszönetként a családjukban lévő hölgyeknek.


A nem mindennapi hagyományos rendezvényről a Balástyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét, Virágh Istvánt kérdeztük.

Ötödik alkalom, hogy meg tudtuk rendezni a polgárőr és tűzoltó feleségeknek a nőnapi megemlékezést. Ezzel, és egy szál virággal köszönjük meg azt, hogy a polgárőr illetve a tűzoltó feleségek, a hozzátartozók engedik a férjüket, és helyt állnak helyettük, míg oda vannak. Jóllehet egynémely még örül is neki, csak már menne – tette hozzá tréfásan Virágh István.

Az összejövetel egy nőnapi verssel kezdődött, melyet Gémes István mondott el, majd aztánDékány Péter és Virágh István köszöntötték a vendégeket, ezt követően pedig Ujvári László polgármester a megjelent hölgyeket. Balogh Kata feldolgozott népdalokat adott elő, majd az est folyamán Tari József és zenekara játszott egészen hajnali három óráig, a mulatság végéig.

Első alkalommal a még a Tanodában, majd kétszer a Vadásztanya vendéglőben került sor a nőnapi megemlékezésre, de hál’ Istennek kinőttük a helyeket, így most az Orchideában rendeztük meg a nőnapi bált. Összességében 110 személyre szólt a vacsora, mely pulykaragu leves és vaddisznó pörkölt volt. A süteményeket az asszonyok hozták, a fölszolgálást pedig a fiúk végezték – tudtuk meg az egyesület elnökétől, aki azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy a bál megrendezése minden évben a helyi vállalkozások támogatásával történik.

Tulajdonképpen felajánlásokból történnek ezek a megemlékezések. A helyet biztosító Orchidea a tulajdonosának köszönhetően a főzésben besegített, mint ahogyan a zenekar is fölajánlásként zenélt. Nagy öröm ez számunkra, hogy ily módon is kapunk egy kis támogatást a lakosságtól, a vállalkozóktól, az önkormányzattól – fejezte ki köszönetét az összes támogatójuknak Virágh István.

Forrás: kistelekjaras.hu