A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg Simon Gábor volt országgyűlési képviselőt, majd a kihallgatást követően őrizetbe vette – olvasható a szervezet közleményében.


Az új megalapozott gyanú lényege szerint Simon egy saját személyi adatait tartalmazó, hamis, egy dél-afrikai országban kiállított útlevelet szerzett, majd megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott.

Ezen kívül a február 18-án közölt gyanúsításon túl újabb hamis magánokirat felhasználásának vétségével is gyanúsítják, amiért az Országgyűlés Mentelmi Bizottságának úgy adta át a nyilatkozatot, hogy abban nem tüntette fel eltitkolt vagyonát.

Simon Gábor a gyanúsítotti kihallgatáson tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, és a gyanúsítással szemben panasszal élt – írja a főügyészség.

Az ügyészség azért döntött az őrizetbe vétel mellett, mert félő, hogy Simon szabadlábon maradása esetén újabb bűncselekményeket követne el, befolyásolná a tanúkat, dokumentumokat semmisítene meg, vagy hamisítana, ami nehezíteni a bizonyítást.

Forrás: origo.hu