– Már legalább 8-10 éve rendezzük meg a hagyományosnak nevezhető Jótékonysági Íjászestünket, amelynek bevételét a gyermek sportolók versenyeztetésére, támogatására fordítjuk. Ezzel segítjük az évközbeni versenyekre való eljutás, a szállás költségek és a nevezési díjak támogatását részben vagy akár teljes egészében is – mondta el hírportálunknak Dr. Szabó Rózsa, a MONOLIT Terep és Vadászíjász Sportegyesület vezetőségi tagja.

A rendezvényház nagyobbik terme 19 órára már megtelt az asztalokon apró sütemények várták a résztvevőket, miközben a háttérben hangulatos zene szólt. Utóbbi sokakat már a vacsora előtt a tánc parkettre csábított, viszont ebből a későbbiekben sem volt hiány, ugyanis a vacsorát követően egy tűt sem lehetett volna elejteni a tánctéren.

Azt est kezdetén Dr. Szabó Rózsa az egyesület tavalyi évéről is beszámolt. A 14 állandó versenyző 6 nagy országos minősítő versenyen 23 arany, 17 ezüst és 10 bronz érmet szerzett, valamint két országos bajnoki cím is öregbítette a sportegyesület hírnevét. Rozsos Ssolt gyermek kategóriában, Gardi Erik serdülő kategóriában diadalmaskodott.

Az egyesület tagjai első sorban a 3D kategóriában indulnak, ami egy igen nehéz és összetett válfaja a sportnak, ami legfőképpen szabad terepen zajlik és imitált vadászatot jelent. Az idei tervek között egy saját versenypálya felállítása is szerepel.

2013-ban pályázati úton is nyert pénzt a MONOLIT Terep és Vadászíjász Sportegyesület, amelyből állatcélokat vettek, de vesszőfogokkal és különféle eszközökkel is bővült a repertoár.

A jó hangulathoz természetesen a maradéktalan vacsora is hozzájárult. Finom marha pörkölt és nem különb sültes tál volt a menü, a sort pedig egy-egy adag somlói galuska zárta.

A tánc és a zene az éjszakába nyúlóan folytatódott a hangulat pedig kiváló volt. Erről tanúskodik az eszen készült galériánk is.

Szeri Csaba