A napokban érkezett meg az Alföldvíz Zrt új számlája, amelyen a fizetési határidő is fel van tűntetve. Mivel az új számlakép kialakítása miatt a fizetési határidő elég közeli, ezért az Alföldvíz Zrt, a határidő után még tíz napig kamatmentes fizetési lehetőséget biztosít a fogyasztók részére – közölte Mihály Tamás. Az értékesítési főosztályvezető kifejtette, mostantól a közüzemi számlák első oldalán a legfőbb információk jelennek meg, így a fizető adatai, a számla összege, hogy azt mikorra kell befizetni, valamint a rezsicsökkentésre vonatkozó tájékoztatás is itt jelennek meg. A további oldalakon a számla részletezésével kapcsolatos adatok találhatók majd (mérőállás, jóváírás, esetleges késedelmi kamat stb.) Az egyes szolgáltatók számlái egymástól csak színben térnek el.

Mihály Tamás a Napraforgóban arról is beszélt, hogy jelenleg folyamatban van az új számlázási rendszerre való átállás, ezt követően reményei szerint hamarosan küldeni fogják az első vízdíjszámlákat. Hangsúlyozta: akinek problémát jelent az első összegek kifizetése, részletfizetési igényével keresse bátran a szolgáltatót, ugyanis ezt azt elején kamatmentesen biztosítják minden felhasználó részére.

Azoknak, akik eddig sárga csekken, vagy egyedi átutalással fizették számlájukat, nincs teendőjük, azok viszont, akik viszont eddig csoportos beszedési megbízással fizettek, hamarosan tájékoztatót fognak kapni egy csoportos beszedési megbízásról szóló nyomtatvánnyal egybekötve, amit a kitöltve az Alföldvíz Zrt. ügyfélszolgálatán, vagy a bankfiókjukban adhatnak le annak érdekében, hogy ez a lehetőség továbbra is elérhető legyen számukra.


A szakember hangsúlyozta: fontos, hogy az esetleges ügyintézéshez a fogyasztók várják meg az első számla megérkezését, hiszen ezen fognak szerepelni azok az azonosításhoz szükséges információk, amik elengedhetetlen ahhoz, hogy az ügyfélszolgálaton segíteni tudjanak nekik.


Nagy Ágnes