Saját táncprodukciót mutatott be a Csodaház Foglalkoztató négy lakója a szombat esti Jótékonysági Karnebálon, köszönetként a vendégeknek, akik jelenlétükkel támogatták az est célját. A vásárhelyi foglalkoztató fejlesztésére gyűjtöttek szombaton este a Nyugdíjas Lakóparkban.

A bálon részt vett Almási István polgármester és felesége, Almási Istvánné. A polgármester köszöntőjében elmondta: „Manapság, amikor az elidegenedés és az eltávolodás jellemzi az embereket, Vásárhely az összefogást vallja. Összefogunk, amikor segíteni kell, a gyermekétkeztetés kapcsán, a Gyermek Karácsonyért, és a Csodaházért is”- mondta.

Kiemelte: a legnagyobb erő a közösségé, ami össze tud fogni egy nemes cél érdekében. Hozzátette: az önkormányzat nyolc éve, a megalakulása óta támogatja a foglalkoztató házat, ezt szeretné a továbbiakban is biztosítani.

Lénárt Miklós, a Csillagvilág Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, elsősorban a szülők és az intézmény dolgozói kezdeményezésére jött létre a rendezvény. A Csodaház Foglalkoztató fogyatékkal élő gyermekek és fiatal felnőttek nappali ellátását szolgáló intézmény, a bálon befolyt összegből fejlesztő eszközöket szeretnének vásárolni az otthonba.

A vásárhelyi Csodaház küldetése, hogy segítsék, fejlesszék a súlyosan, halmozottan sérült gyermekeket, hogy a lehető legnagyobb fokú önellátásra legyenek képesek. Szolgáltatásaik között szerepel a rehabilitációs foglalkoztatás, gyógypedagógiai tanácsadás, családsegítés.

A bálon megtelt a lakópark ebédlőterme. A Promenád Táncegyesület adott műsort, a jó hangulatról a későbbiekben élőzenével gondoskodtak. Az estre vacsora-és támogató jegyeket is lehetett vásárolni. Tombolát is árultak, amelynek fődíja egy lakásfelújítás volt. Ezen kívül árveréssel gyarapították a bál bevételét. Hogy pontosan mennyit gyűjtöttek össze, azt az összesítés után kapott információk alapján hamarosan közöljük frissített cikkünkben.

Major Zsuzsi