Idén nem diákbált, hanem szalagtűző ünnepséget tartott a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Tagintézmény. A rendezvénynek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ adott otthont.

A 18 órási kezdés az épületben már izgatott diákokkal, szülőkkel és tanárokkal találkoztunk, ez is bizonyította, hogy egy jeles alkalomra kerül sor az intézményben. A táncosok még utolsó pillanatokban is átismételték a Földesi Gyula tánc- és illemtanár által tanult koreográfiákat. Természetesen a közös fotózkodások sem maradtak el: a végzősök a családtagjaikkal, barátaikkal és osztálytársaikka is a villanó vakuk elé álltak.

Az esten először Hegedűs Zoltán, a Kalmár megbízott tagintézmény-vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd két tanár-diák zenekar szórakoztatta a megtelt nézőteret. A Michael Jackson, Bruno Mars, Pokolgép és Bikini feldolgozások hamar megadták a rendezvény alaphangulatát.

Ezt követően a 13 pár bevonult a színpadra és megkezdődött a nyitótánc. A lányok fehér ruhában, a fiúk fekete öltönyben ropták a palotást, az angol és a bécsi keringőt, valamint a tangót.

A nagy sikert arató táncok után a szalagtűző vette kezdetét, összesen 106 diák kapott szalagot. Aki azt gondolta, hogy ezzel véget ért az est programja, az tévedett, ugyanis a résztvevők a végzősök által készített filmet tekinthették meg, majd a táncosok robbantak be meglepetés műsorszámmal a publikum elé. A fiatalok ekkor szambával, cha cha cha-val, rock and rollal és csárdással örvendeztették meg a megjelenteket. A produkciót vastapssal jutalmazták az estre látogatók.

„Nagyon örülök, mert boldog gyermekeket és szülőket látok. Az első perctől kezdve szinte végig tombolt a közönség. Olyan jó hangulat alakult ki, amiről csak álmodni lehetett” – mondta hírportálunknak Földesi Gyula.

Az ünnepség állófogadással zárult.

Megyeri József