Alain Delon, Jean Reno és Gérard Depardieu. Három francia világsztár, három jelölt, akik közül egyvalakit testközelből megcsodálhatunk a nyáron.

Jean Reno

A Bors tudomására jutott, hogy a szegedi Dóm téren augusztus elején bemutatásra kerülő daljáték, Kodály Zoltán Háry Jánosa Napóleon-szerepére hármuk közül választanak.

Alain Delon

Alain Delon, aki után valaha bomlottak a nők, ma 79 éves, a spanyol származású francia (Juan) Jean Reno 65 esztendős, ahogy a franciák imádott mackója, Gérard Depardieu is. Bármelyikük szerződtetése szenzáció lenne, állítólag egyikükkel már nagyon közel állnak a megállapodáshoz.

Valóban felvettük a kapcsolatot az említett színészek menedzsmentjével, és az egyikükkel előrehaladott tárgya­lásokat folytatunk. Azt, hogy konkrétan kiről van szó, még nem árulhatom el, de reméljük, záros határidőn belül aláírjuk a megállapodást. Egyelő­re két előadásra tervezünk – erősítette meg információinkat Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Színház igazgatója. – Parádés szereposztással készülünk, a magyar művészek közül is számos igazán nagy névre számíthatnak a nézőink.


Gérard Depardieu

Az igazgató azt is elárulta, hogy a francia legendát – bármelyikük is lesz az – a próbák alatt egy másik színésszel helyettesítik, ő maga csupán a premier előtt nem sokkal csatlakozik a stábhoz. Az alkotók a nyelvi nehézségeket pedig egy ügyes trükkel tervezik áthidalni. Napóleon franciául szólal meg a színpadon, és egy, a történetbe beépített tolmács fordítja magyarra a mondandóját. Ahogy a francia sztár kiléte, úgy a gázsija is hétpecsétes titok. Annyi azonban tény: bármelyikük szerződtetése súlyos milliókat kóstál.

– Az előadás költségeiről azért nem tudok számokat mondani, mert igaz, hogy a francia világsztár gázsija csillagászati összeg, de amint nyil­vánosságra hozzuk a nevét, bizonyosan jelentkeznek még szponzorok.

Visszajárnak Magyarországra

Egyik színész számára sem ismeretlen Magyarország, hisz mindhárman jártak már nálunk. A sort Delon kezdte, aki 1992-ben a Friderikusz-show vendégeként Jean-Paul Belmondóval érkezett hazánkba. Jean Reno 2009-ben forgatta itt a Razzia című filmet, és állítólag lenyűgözte a magyar nők szépsége. Depardieu pedig már rutinos vendégnek számít nálunk: 2005-ben borokat népszerűsített, majd 2011-ben itt forgatta az Asterix és Obelixet.

 

Forrás: Bors