Főpróbát tartott az Orosháza FC az NB III közép csoportjának szombaton kezdődő bajnoki rajtja előtt, amikor a Békés megyeiek a Szekszárd csapatát látják majd vendégül. A közelmúltban, az orosházi utánpótlás bázison átadott műfüves pályán lejátszott mérkőzésen az OFC valamennyi újonnan igazolt játékosa is pályára lépett. A hazaiakhoz visszatért Végh Ariel és Szűcs Dániel az UTC-től, valamint Juhász Norbert a Rákóczi-Vasas csapatától, míg Fülöp Tibort Mórahalomról, Márki Kornélt Tápéról, Polyák Ádámot a Rákóczi-Vasastól,Medvegy Ádámot pedig Csabacsűdről igazolták le. Az orosháziak bizakodva várják a tavaszi folytatást, céljuk a 6-8. helyezés megszerzése.

A Mórahalom elleni március 2-i rajtra hangoló vendég vásárhelyieknél Vasas Gáborkapus munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzott, míg Kökény Tamás, Marton Bence ésHatvani József a régióválogatottban való szereplés miatt nem állhatott Dezső Ferencvezetőedző rendelkezésére.

Már a találkozó 6. percében vezetett a HFC, Varga Máté jobb oldali beadására a Bernátérkezett, de az előle menteni igyekvő Márki a saját kapujába fejelt, 0-1. Kiegyenlített küzdelmet követően a 32. percben egyenlítettek a hazaiak, amikor bizonytalankodott a vásárhelyiek bal oldali védelme és az onnan betett labdát Csák Zoltán értékesítette, 1-1. A félidő utolsó előtti percében már az orosháziak vezettek. A villámléptű Styeczátadására ismét Csák érkezett kiválóan, 2-1.

Szünet után a cserékkel mindkét csapat jelentősen változtatott és sokáig nem történt említésre méltó esemény a pályán. A félidő közepén aztán két perc alatt fordítottak a vásárhelyiek, előbb a 68. percben Huszka Milán jó ütemű átadását Konc Adrián gurította el a kifutó Könyves kapus mellett, majd két perc múlva Bernát kapott remek kiugratást és nem is hibázott, 2-3. A folytatásban a szétesőnek tűnő hazaiak ellen eldönthette volna a találkozó sorsát a vásárhelyi gárda, de Bernát és Konc is nagy helyzeteket hagyott ki és ezt a hajrában gólokkal büntették a vendéglátók. A 80. percben ismét a HFC bal oldali védekezésében alakult ki létszámhiányos szituáció, Styecz egészen az ötösig futott el és begurítása a visszafutó Antalt eltalálva került a vásárhelyi kapuba, 3-3. A lefújás előtt öt perccel a győzelmet jelentő gólt is megszerezte az OFC, Végh Ariel húzott el a bal oldalon, beadását pedig az érkező Baranyai öt méterről lőtte a jobb felső sarokba, 4-3. A vendégeknek még ezt követően is adódott egyenlítési lehetősége, deSzabó Márk igéretes helyzetben leadott, rövid sarokra tartó lövését Könyves kapus védeni tudta.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Orosháza FC – Hódmezővásárhelyi FC 4-3 (2-1)
Orosháza, ULE Sportközpont műfű. Vezette: Gyuga, Fehér.
Orosháza: Bordás – Szűcs D., Ferenczi, Szabó N., Márki – Styecz, Fülöp, Huszár, Füredi – Baranyai, Csák. Csere: Könyves (kapus), Végh A., Tóth I., Juhász N., Medvegy, Polyák. Vezetőedző: Kvasznovszky József.
HFC: Nagyistván – Jesenszki, Antal, Tóth J., Grósz – Varga M., Kerepeczki, Varga R., Konc A. – Rácz D., Bernát. Csere: Nagy A., Keller Z., Huszka, Juhász S., Szabó M. Vezetőedző: Dezső Ferenc.
Góllövők: Csák (32′, 44′), Antal (80′ – öngól), Baranyai (85′), ill. Márki (6′ – öngól), Konc (68′), Bernát (70′).

Dezső Ferenc: “Ezúttal nem reális eredmény született, hiszen jobban játszottunk az NB III-as hazaiaknál és jobb helyzetkihasználással győznünk kellett volna. A szerdai teljesítményünknél még tartalékosan is lényegesen jobb teljesítményt nyújtottunk, ami azt mutatja, hogy amikor van időnk fejben is felkészülni egy találkozóra, akkor az a játékunkban is pozitívan mutatkozik meg. A hétközi edzőmérkőzéseinkre a munkahelyi elfoglaltságok miatt játékosaink nagy része csak az utolsó pillanatban, fáradtan esik be és ez látszik is a mutatott produkciókon.”

Forrás: szegedma.hu