Ancsin bombagólja nyitotta az összecsapást, Pejovic azonban rögtön egalizált, majd Larholmkihagyott hetese után a lett Kristopans fordított, hogy aztán Pejovic újabb találatával már kettő legyen a differencia a csapatok között. (3-1) Gyors gólváltást követően a Pick pillanatai jöttek, Mindegía, illetve a két téli szerzemény, Källman és Prce is eredményes tudott lenni, miközben a szlovákok egyetlen épkézláb kísérletét Mikler hárította. (4-5) A tizenkettedik perc ismét a magyar hálóőr parádéját hozta, két ziccert is hárított, míg a túloldalon a spanyol irányító, Mindegía kapott akkorát a fejére, hogy eleredt a vére – a sporik különösebb szankció nélkül lesték az esetet. Kristopans harmadik gólja és Krysztofik találata okán aztán megint fordult a kocka (7-6), majd Juan Carlos Pastorkért időt a meccs során először.

A spanyol tréner szavai, úgy tűnik, hatottak a szegedi játékosokra, hiszen Balogh a 20. percben már kettőre növelte a Pick előnyét. (8-10) Kicsivel később a születésnaposVadkerti is betalált – első labdaérintéséből! (9-11) Hat perccel a félidő vége előtt Larholm adott okot a mintegy 120 főt számláló vendég szurkolótábor örömére, miután zsinórban három gólt dobott, hazai válasz pedig csak kettő érkezett, így már hárommal ment a Szeged. (11-14) Sőt! Lett az öt is a 27. minutumban, amikor Mikler sokadik védését követően Balogh és Ancsin mattolta Verkic kapust. (12-17) Hatalcik mester hiába formált ekkor a találkozón már másodjára T betűt kezével, csapata a hátralévő időben nem tudott érdemben felzárkózni, Juan Carlos Pastor legénysége négygólos előny birtokában vonulhatott a szünetre. (14-18)

Krok-dupla nyitotta a második felvonást, de Prce és Balogh hamarjában reagált is. (16-20) A 36. percben Balogh és Tumidalsky kapott két percet, a szituáció pedig érezhetően a szlovák csapatnak jött jobban, hiszen Tomas Urban és kevésbé kimondható nevűHrstka góljaival egyetlen találatra jöttek fel. (20-21) Bár kicsivel később Urban ki is egyenlített, gólváltás után ismét ellépett a Pick, az immáron 32 esztendős Vadkerti a 43. minutumban kettőre növelte a szegediek előnyét. (24-26) Az utolsó tíz percbe fordulva Lasica talált be, az idő közben beállt Tatai pedig nagyot védett, háromra bővült a differencia. (26-29) Érdemi változás nem történt a hajráig, így kedvező helyzetből várta a Szeged az utolsó rohamokat. És bár Balogh kihagyott még egy büntetőt, mivel a túloldalról egyedül Krok tudott eredményes lenni, Juan Carlos Pastor tanítványai végül 31-29-es győzelmet arattak.

Sikere révén a Pick Szeged továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a C csoportot, és függően a vasárnapi Kristianstad – Nantes összecsapás végeredményétől, akár négypontos előnnyel három kör után. Ami a közeljövőt illeti, nem vár könnyű menetelés a szegedi alakulatra, hiszen szerdán a Csurgó otthonába hivatalosak Ancsin Gáborék, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonására, majd március elsején, szombaton a bajnokság csúcsrangadója okán Veszprémbe utazik a Pastor-legénység. Az EHF-kupában legközelebb az eperjesiek elleni, hazai visszavágó következik március 15-én.

Férfi kézilabda EHF-kupa C csoport 3. forduló:

Tatran Presov – Pick Szeged 29-31 (14-18)
Eperjes, Városi Sportcsarnok, 3300 néző. Vezette: Marek Baranowski, Bogdan Lemanowicz (lengyelek). Ellenőr: Kamer Metalari (macedón).
Tatran: Verkic – Hrstka 3, Rabek 1, Pejovic 3, Tumidalsky, Kristopans 3, Urban T. 5/3.Csere: Krupa (kapus), Cip, Guzy, Krok 7, Krzysztofik 4, Radcenko, Sadovyi 3, Urban M.Vezetőedző: Peter Hatalcik.
Pick: Mikler – Lasica 3, Ancsin 2, Mindegía 1, Zubai 1, Ilyés, Källman 2. Csere: Tatai (kapus), Balogh 7/1, Czina, Gidai, Hegedűs, Larholm 9/2, Prce 4, Vadkerti 2, Vranjes.Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 3/3, ill. 6/3.
Kiállítás: 10 perc, ill. 10 perc.

 

Forrás: szegedma