Mindszenten már hagyomány, hogy a városi farsang után báli teremmé változik a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ, ugyanis a Törptanya Családi Napközi 2010-ben rendezte meg először batyus bálját, melynek, azaz érdekessége, hogy minden bálozó saját maga gondoskodik vacsorájáról.

Így volt ez idén is, és a 19 órai kezdésre érkező vendégek finomabbnál finomabb ételekkel és süteményekkel foglalták el helyüket a nagyteremben. Sőt, a nagy érdeklődés miatt már az aulában is meg volt terítve, így voltak, akik „kiszorultak” oda, de nem maradtak le semmiről.

Zsoldosné Sebők Katalin, a családi napközi vezetője és Lupityka Gáborné Pelyva Sára nyitotta meg az V. Batyus Bált, majd a Bukfenc Ovi-Suli 18 fiatalja – Mezei Nelli, Mucsi Lara, Domonkos Tifani, Mezei Csenge, Kallai Lotti, Lupityka Zsófi, Nagypál Dóra, Gyovai Ivett, Gál Virág, Annus Dóra, Tatár Niki, Makó Nóra, Csuka Kamilla, Német Enikő, Fülöp Nóra, Balogh Máté, Nagypál Ferenc, Tatár Attila –  hat gyakorlatot mutatott be a nagyközönségnek.

Idén az apukák is színpadra léptek, akik a régi idők tornáját mutatták be, majd még éjfél előtt – szintén a szülők – spanyol táncot adtak elő.

Zsoldosné Sebők Katalin szerint nagyon jól sikerült az idei bál, a résztvevők elégedetten távoztak. A bevételből fejlesztő játékokat vásárolnak, de kirándulásra is jut majd belőle.

A.S.