Hét alkalommal lesznek interaktív foglalkozások szerdai napokon a Bethlen Gábor Református Gimnázium egyik tantermében. Az első foglalkozás  február 19-én volt csapatépítés, önismeret témakörben.

A képzésen a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a drogfogyasztás veszélyei és az alternatív lehetőségek mellett szó lesz a bűnmegelőzésről, az iskolai agresszió kezeléséről és a hatékony stressz-oldásról, relaxációról.

A foglalkozásokat Dr. Szilágyi Mária ifjúsági orvos, természetgyógyász, Antal Magdolna egészségfejlesztő, Dr. Borda Stefánia iskolaorvos, Kádár Ágnes, Patócs Judit, Rubiné Gregus Anikó, Oláhné Kincses Ildikó, Nagyné Lekrinszki Dóra, Ősziné Kiss Katalin, Skorka Júlia iskolavédőnők, Hrutka Ildikó egészségtantanár, jógaoktató és Hatvaniné Böröcz Katalin fejlesztő pedagógus tartja.

Eddig 140 tanuló képzése történt meg az elmúlt öt évben. A résztvevők 7-8.  osztályos tanulók, a Klauzál Gábor, a Szőnyi Benjamin, a Szent István, a Liszt Ferenc, a Varga Tamás, a Táltos, az Aranyossy Ágoston Általános Iskola valamint a Németh László Gimnázium és Általános Iskola, és a Bethlen Gábor Református Gimnázium tanulói. A képek az első foglalkozáson készültek.

Szöveg: Dr. Szilágyi Mária,

Fotó Kádár Ágnes