Kos (márc.20. – ápr.19.)
Nem túl békés ez a péntek, akármennyire is Valentin-nap van ma: munkahelyén komoly konfliktusra számíthat főnökeivel és kollégáival, és akkor is ellenállásba  ütközik, amikor a méltóságán esett csorbát kedvesének szeretné elpanaszolni. Szerencsére csak apróságok miatt orrolt meg önre, így könnyen megbékítheti, de túlzás lenne  idillikus hangulatról beszélni.

Bika (ápr.20. – máj.20.)
Nincs túl romantikus hangulatban: a Valentin-nap megtervezése helyett inkább új üzleti stratégiákon  töri a fejét. Bár a trükkös megoldások ma a szokásosnál  jobban a kezére állnak, ne feledje: hosszabb távon több szakmai kára származhat belőlük, mint amennyi haszna. Családtagjai impulzívabbak a szokásosnál: kezelje őket sok megértéssel.

Ikrek (máj.21. – jún.20.)
Szakmai feladatait gyökeresen átszervezték, és teendői szinte elviselhetetlenül megsokasodtak: ez természetesen otthoni viselkedésére is kihat. Képtelen akár csak egy kevés figyelmet is fordítani ház körüli feladataira, márpedig ezt kedvese sem hagyja szó nélkül. Ne feledje, ma Valentin-nap van, legalább egy romantikus vacsorára időt kéne szánnia.

Rák (jún.21. – júl. 22.)
Partnerkapcsolata nem alakul a legkellemesebben, sajnálatos, hogy a Valentin napot is hatalmi játszmák árnyékolják be. Kedvese kiszámíthatatlanul viselkedik, önt pedig a hangulatai irányítják. Ha nem akarja, hogy a viharos érzelmi ügyek még a munkájában is akadályozzák, legyen kicsit racionálisabb, próbálja egy kívülálló szemszögéből értékelni viselkedését.

Oroszlán (júl.23. – aug.22.)
Hangulata inkább türelmetlen, robbanékony semmint romantikus. Nem csoda, hiszen partnere talányos viselkedése alaposan kimerítette az utóbbi időben. Nem biztos, hogy szőnyeg alá kell söpörniük a feszültségeket: a korábban személyeskedő vitákat ma sokkal konstruktívabb mederbe lehet terelni. Ebben a formában már jobban hasonlítanak egy tisztázó beszélgetésre.

Szűz (aug.23. – szept.22.)
Még ezen a kellemes napon is ellentétek között vergődik. A munkahelyi kenyérharc újabb, eredményesebb stratégiák kiagyalására kényszeríti, eközben gondolatai családjával, otthonával kapcsolatos problémák körül keringenek. Pedig, szerelme jóvoltából kellemesebb programokra  is lenne lehetősége. Lazítson egy kicsit és a sors lazítani fog szorításán.

Mérleg (szept.23. – okt.22.)
Szomszédai, rokonai és partnere nem ismernek megállást. Ön is kivenné részét a társasági életből, de szerettei kissé túlzásba viszik a nyüzsgést. Pedig jobban tenné, ha teljes lendülettel bekapcsolódna a nagy Valentin-napi pörgésbe. Partnere ugyanis szokás szerint ingerlékeny, a házi béke ingatag alapokon áll, ha otthon maradnak, csak hajba kapnának.

Skorpió (okt.23. – nov.21.)
Bal lábbal kelt fel, talán az időjárás, talán kisebb-nagyobb akadályok, ügyintézés, gyengélkedés miatt kénytelen átalakítani napirendjét. Ez különösen akkor zavarja, ha Valentin-napi programokat is el kell halasztania. Egy családtag látogatása, váratlanul nyakába szakadó otthoni teendők is kizökkenthetik ritmusából. Némi szervezéssel, türelemmel  mégis célt érhet.

Nyilas (nov.22. – dec.21.)
Egy barátja, ismerőse valamilyen apró, át sem gondolt gesztusa egész napi programját felboríthatja. Vigyázzon, hogy a játékos rivalizálás ne mérgesedjen sárdobálássá. Ez nem csak hogy egyikükhöz sem méltó, de a nem megfelelő formában kiélt versenyszellem olyan meggondolatlanságokra hajlamosíthatja, amiket szinte azonnal megbán.

Bak (dec.22. – jan.20.)
Valentin-napja nem éppen idilli, de kis igyekezettel elsimíthatja a feszültségeket. Ne aggassza, hogy a tavalyinál kevesebb pénzből kell gazdálkodnia: kedvese jobban fogja értékelni romantikus gesztusait , mint a vagyont érő státusz szimbólumokat. Ha pedig közvetlen környezetét is ugyanakkora figyelemben részesíti, mint nagy terveit, remekül szórakozhat.

Vízöntő (jan.21. – febr.18.)
Szíve szerint szerelmével, hobbijaival töltené az időt, de a karrierjével kapcsolatos teendők mára is bőséges elfoglaltságot adnak. Emiatt hajlamos lehet átduzzogni a napot: vigyázzon, nehogy pont a legkedvezőbb alkalmakat hagyja ki, olyan embereket haragítson magára, akikre később is szüksége lehet. Feszültségét inkább mozgással, tánccal oldja, mint tüzes vízzel.

Halak (febr.19.- márc.19.)
A mai Valentin-nap inkább a szerelmi perpatvarok, a meggondolatlan és költséges kalandok jegyében telik, semmint a romantikáéban. Ma is jobban jár, ha családi ügyei intézésével tölti az időt. Egy nagytakarítás során sok hasznos holmi kerülhet elő, a gyerekkori emlékek felelevenítése pedig segít megérteni a jelenlegi kapcsolatmintákat is.

 

Forrás: hirado.hu