A levezető elnök, Kovács Tanács Istvánné nyitotta meg az ülést. ahol megjelent Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Torockai László polgármester, Zélity László Szeged Megyei Jogú Város Rendőrkapitányság vezetője, Éberhárd Gábor a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője és a Mórhalmi rendőrőrs vezetője.

Pőcze Levente egyesületi elnök is megtartotta beszámolóját, majd kiemelte, hogy az egyesület tagja a „100×100 biztonsági” programnak. Az elmúlt évben kaptak 2 darab segéd-motorkerékpárt az OPSZ töl, amely nagy segítséget jelent a tanyák területének járőrözésében. Az elnök beszámolójában megemlítette, hogy a területükön nagy migrációs nyomás, több száz hatásértőt fogtak meg a polgárőrök és adták át a határrendészetnek. A helyi körzeti rendőrök munkáját is segítik, rongálókat is sikerült kézre keríteni közös szolgálatuk alatt. Az elmúlt évben több mint 5000 órát voltak szolgálatban, ebből 900 órát a rendőrséggel közösen. A gépjárművel több mint 18000 km-t tettek meg.

Az egyesületi elnök elmondta, hogy továbbra is céljuk a lakosság biztonság érzésének fenntartása. A házaló árusokat megkérték, hogy hagyják el a települést, előfordult az is, hogy ki kísérték őket az 55-ös számú főútig. Fontosnak tarják a szomszédok egymásért mozgalom beindítását is.

Torockai László polgármester is felszólalt és megköszönte a polgárőrségnek, a rendőrségnek a munkáját. Batiz István megyei elnök elmondta, hogy a migrációval kapcsolatos feladatokban az Ásotthalmi egyesület a Röszkei egyesülettel közösen kiváló teljesítményt nyújtott.

Forrás: Magyari Béla sajtóreferens