Vasárnap este fél 7-kor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ ruhatáránál már nagy nyüzsgölődés fogadta az érkezőket, ami az előadásig hátralévő 30 percben csak tovább fokozódott, így nem is csoda, hogy a kezdésre teltházas lett a nézőtér.

Ray Cooney: Délután a legjobb című két felvonásos komédiáját nézhette végig a nagyérdemű, a darabot, amelyet annak idején még 1989-ben a Vidám Színpadon mutattak be, most pedig az egykori alakult sztárjai jöttek vissza, hogy ismét nevettessék a közönséget. A történet a filmkedvelők körében is ismert, ugyanis ez szolgált az 1997-es A miniszter félrelép című film alapjául.

A nagy sikerű darabban egy nagy becsben tartott miniszterhelyettes mókás kálváriáját kísérhetjük végig, amelynek egy félrelépés képezi az alapját, ugyanis a férfi szemet vet titkárnőjére, viszont, hogy tovább fokozódjon a zűrzavar, a miniszterhelyettes felesége pedig a férje titkárával szűri össze a levet.

Straub Dezső, a darab rendezője elmondta, hogy a történet pont emiatt a közeg miatt érdekes, hiszen ha egy villamoskalauz volna a főszereplő, kevésbé lenne izgalmas egy ilyen helyzet. A karakterek egyik hazugságból ugranak a másikba, ami a végén azt eredményezi, hogy már a hazugságról is hazudniuk kell, ez pedig rendkívül kacagtató.

A vígjáték főszerepét Harsányi Gábor játszhatta el, aki az előadás előtt elmondta, hogy a történet egy tipikus vígjáték, tele a műfaj elemeivel, nincs mély mondanivalója, mindösszesen talán annyi, hogy az ember gyarló és olykor félrelép. A cél inkább a szórakoztatás, és az, hogy hibátlan esti kikapcsolódást nyújtson.

A nézőtéren ülöket elnézve ez már az első percekben maximálisan sikerült, hiszen vidám nevetés töltötte be a termet. Harsányi Gábor, Nyertes Zsuzsa, Straub Dezső, Beleznay Endre, Sáfár Anikó és a többiek pedig gondoskodtak róla, hogy a kacagtatás a második felvonás végéig kitartson.

Szeri Csaba