Kovácsné dr. Faltin Erzsébet egy prezentációval szemléltette mondandóját, s közben úgy fogalmazott, az ötvenhárom kiírt pályázat földterületei úgy helyezkednek el, mintha géppuskával lőtték volna körbe Mezőhegyes külterületét.


— A pályázati kiírások súlyos jogsértéseket tartalmaznak. Kizárják az előhaszonbérleti jogot, más tulajdonában lévő földterületeket is meghirdetnek, nincs lehetőség jogorvoslatra, majori belső területeket, utakat, járdákat, köztereket is kiírtak.

A városvezető megfogalmazta félelmeit az öntözési beruházások, az öntözőrendszer további működtetésével kapcsolatban is. A politikai szereplők közül megemlítette Lázár Jánost. A miniszterelnökséget vezető államtitkár levélben értesítette a testületet: tájékozódik a Mezőhegyesen történtekről. A testület ott azonnal megszavazta, hogy válaszoljanak Lázár János levelére, kérjék meg, vonja vissza a Fidesz a pályázati kiírásokat.

Varga Zoltán (MSZP) országgyűlési képviselő is részt vett a közmeghallgatáson. Jelezte, a politikát nem lehet figyelmen kívül hagyni. A politika írja a törvényeket.

Forrás: beol.hu