Érvényben lévő riasztás alapján:

Ónos csapadék:

 

Az éjszakai órákban a délnyugat felől vastagodó felhőzetből már várható kisebb mennyiségű ónos eső, fagyott eső. A Dunántúlon, kiemelten a Dunántúl délnyugati felén szombat délután

tól tartósabban és nagyobb mennyiségben ónos csapadékra lehet számítani. A vasárnap reggelig tartó periódusban (továbbra is a Dunántúlon és azon belül is annak délnyugati felén) kiterjedtebb é

s jelentősebb mértékű jegesedést okozhat az ónos csapadék. A csapadék a Duna-Tisza-közére is átterjed, de ott kisebb mennyiség várható. Az ónos eső, fagyott eső mellett kisebb területen eső, majd az időszak végén főként az északabbi tájakon havazás is előfordul.

 

Hófúvás:

 

A Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúl keleti részén, kiemelten Bács-Kiskun megye déli felén az erős délkeleti szél hófúvást eredményez.

 

Szél:

 

A délkeleti szelet kísérő legerősebb széllökések főként a Dél-Alföldön (Bács-Kiskun, Csongrád megye) és a Dunántúli-középhegység térségében várhatóan helyenként meghaladják a 60-70 km/h-t.

 

Inkább csak keleten, északkeleten lehet helyenként több-kevesebb szűrt napsütés, másutt jobbára erősen felhős lesz az ég. Délnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható fagyott eső, ónos eső, eső. Az esti órákban északnyugaton, illetve az Alpokalján havazás is előfordulhat. Elsősorban a Tata-Szeged sávban sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik a délkeleti szelet, emiatt a déli tájakon helyenként hófúvás kialakulhat. A hőmérséklet kora délután általában -2, 4 fok között várható. Késő este 1, -4 fok lesz a jellemző.


met.hu