Ahogy arról korábban beszámoltunk, Dr. Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt napokban Hódmezővásárhely önkormányzatához, képviselőihez folyamatosan lakossági bejelentések érkeznek, hogy a város útjai szinte járhatatlanok. Nem csak az önkormányzathoz érkeznek panaszok, hanem a városban tartott lakossági fórumokon is panaszkodnak a lakók.

Megkerestük Versegi Attilát, az A.S.A. Köztisztasági Kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, a téli úttisztással kapcsolatban az önkormányzattal van egy szerződésük, ami rögzíti azokat a konkrét feladatokat, amiket ilyen esetben el kell végezniük. Ez a szerződés különböző kategóriákba sorolja a város útjait, attól függően, hogy milyen fontos útról van szó.

Az ügyvezető igazgató kifejtette, az első kategória a legfontosabb úthálózatot jelenti, a második, ezeknek az utaknak az összekötő szakaszait, az összes többi a harmadik kategóriába sorolható. Ennek megfelelően van egy járatterv, ami alapján a gépek elindulnak sózni és a havat tolni először az egyes, majd a kettes és végül a hármas kategóriába sorolt utakon.  Mielőtt azonban bármi is történne, a kollégák felveszik az önkormányzat megbízott munkatársával a kapcsolatot, akinek engedélyezni kell ezt.

Feltettük a kérdést, hogy ezek szerint az ügyvezető azt állítja, hogy nem kaptak engedélyt a hó eltakarítására? Én azt állítom, a szerződésnek megfelelően az önkormányzattól érkezett a megrendelés, mi azt teljesítettük – válaszolta Versegi Attila. Hozzátette: amennyiben várható havazás, ugyanígy fognak eljárni, amennyiben az önkormányzat megrendeli ezt a munkát, mi azt elvégezzük.

Nagy Ágnes