Az életre szóló igen kimondása magában hordozza azt, hogy vannak dolgok, amikre nemet mondunk. Ugyanakkor ez az IGEN annak a boldogságnak a forrása lehet, amit mindannyian keresünk. Aki emellett tud dönteni, az egyszerre nyer szerelmet, barátot, társat. Idén Szeged 6. alkalommal csatlakozik a Házasság Hete országos és nemzetközi programsorozathoz, hogy tanúságot tegyen a házasság értékei mellett.

A február 9-16 között meghirdetett rendezvénysorozat előadásokkal, filmvetítésekkel és színes programokkal várja az érdeklődőket. Dal Marionnak című filmjével ünnepli a házasságot a Belvárosi Mozi, amely a szeretet, elidegenedés és a kapcsolatok témáját dolgozza fel. A Házasság Világnapjának alkalmából február 9-én a dómban mutat be szentmisét Mészáros József Domonkos, domonkos rendi szerzetes, majd az egybegyűlteket egy pohár forró italra is megvendégelik.

Hétfő délután a Karolina gimnáziumban nyílik képzőművészeti tárlat a házasság és a család értékeiről, kedden pedig Bibliotéka Egyesület könyvtára színházi előadásra invitálja az érdeklődőket. Ezzel egy időben a Millenniumi Kávéház Klubtermében Szászi Balázs és Szásziné Fehérváry Anikó családterapeuta párgyakorlatot tart majd. Szerdán a TIK-ben élő könyvtárat hirdettek, Szex és kultúra címmel pedig az SZTE Szabadegyetem tart előadássorozatot. Csütörtökön a gyermek nélküli házaspárokat invitálja fórumbeszélgetésre az Ifjúsági Ház Szeged-termébe, pénteken pedig a gyermekvállalás “gazdasági” megközelítése kerül terítékre a Katolikus Házban. A Honvéd téri református templomban egy ökumenikus istentisztelettel ér véget a rendezvénysorozat vasárnap délelőtt tíz órától.

Forrás: szegedma.hu