A hódmezővásárhelyi csoport átvehette a multifunkciós nyomtatót, illetve az irodaszer csomagot, melyet a megyei egyesület biztosít számukra. Az eszközöket pályázat keretein belül tudjuk biztosítani. A csoport tagjai nagyon örültek a rengeteg hasznos dolognak.

Egyesületünk elnöke Tóth Margit tájékoztatta a csoportot az aktualitásokról. Ismertette továbbá a MOZGI projekt jelenlegi állását. Kiemelte a csoportok eszközparkjának fejlesztésére fektetett hangsúlyt. A tagság nagyon érdeklődő volt a pályázattal kapcsolatban. A pályázat keretein belül pályakezdő fiatalokat tudunk alkalmazni. Ennek köszönhetően májustól rekreációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe tagjaink. Ezek között szerepel a gyógy masszőri és gyógytorna szolgáltatások. Úgy vélem, ha el tudjuk indítani ezt a programot, nagy hasznára, és örömére lesz a tagságnak.

A nyár folyamán önismereti képzést szervezünk fiataljainknak az Aranyházban, amit mintegy 20 fő részvételével kívánunk megvalósítani. A képzés regionális szinten fog lezajlani, így Békés és Bács-Kiskun megyéből is érkeznek majd mozgáskorlátozott fiatalok.

Rengeteg információt tudhatnak magukénak a csoport tagjai. Ezekkel a törekvéseinkkel igyekszünk mind helyi, mind megyei szinten megalapozni egyesületünk jövőjét. Lehetőség szerint igyekszünk minél több fiatalt bevonni az egyesület tevékenységébe, mely elengedhetetlen a távlati céljaink megvalósításának érdekében. Jó irányba halad a csoport élete, és a fiatalok is rendszeresen megjelennek a csoport összejövetelein. Remek hangulatban telt a délután. Az átadást követően a tagok rengeteg ötlettel álltak elő, mivel is fejleszthetnénk még tovább a csoport életét.

 

Forrás:

Bodnár Zoltán

MCSME Titkára