A báli szezon mindig földobja a hölgyeknek a labdát, hiszen egy – egy elegáns mulatság alkalmával mindenki szeretné a legjobb formáját mutatni. Mielőtt nekifognánk ruhát keresni, mindig nézzük meg a meghívón, hogy fel van e tűntetve a dress code. Mert ha igen, akkor annak megfelelően kell kiválasztanunk színben és stílusban az estélyit, vagy a koktélruhát – tudtuk meg.

Hiszen most van a diákbálak ideje, oda nem kötelező nagy estélyibe elmenni, hiszen egy elegáns kosztüm, vagy koktélruha is megengedett. Ami azonban fontos, ügyeljünk a megfelelő harisnya választásra. Mindenképp igyekezzünk testszínű, lehetőleg matt harisnyát választani, mert a fényesszálú nagyítja a lábfejet – tanácsolta Ecker Szilvia.

A színek tekintetében örök divat, és mindig elegáns a fekete, arannyal vagy ezüsttel kombinálva. Ha azonban a mai trendet szeretnénk követni, akkor egy nagyon szép orchidea rózsaszínt kell választani. Fontos, hogy a kiegészítők harmonizáljanak egymással és a ruhával is.

Szilvia elmondta, varrónőként sok olyan hölggyel dolgozik, akinek kész elképzelése van a ruháról. Azonban, érkeznek olyanok is, akik csak a bál időpontját tudják  – tette hozzá. Mint megtudtuk, érdemes legalább egy hónappal korábban bejelentkezni a varrónőhöz. Aki még csak most kap észbe, hogy nincs meg a ruha, annak sem kell megijedni, hiszen az Essende Divatszalon kínálatából is válogathat. Újdonság, hogy már Szegeden az Alexandra Showroom-ban is megvásárolhatjuk kedvenc Essende ruhánkat, vagy megrendelhetjük. Az Alexandra Showromm Szegeden, a Gutenberg utca 9. szám alatt található. Az Esende Divatszalont Hódmezővásárhelyen, az Agyag utca 2 szám alatt.

A Rádió 7 és a promenad.hu szerkesztőség hölgy tagjai rendszeresen viselik bálakon, rendezvényeken Ecker Szilvia ruhakölteményeit. Fotóink a 2013-as évi Gazdabálon és kórházbálon készültek.

Nagy Ágnes