December 31-ével megtörtént az átadás-átvétel, a korábbi szolgáltató az év végi záró mérőóra-állással készít egy vízdíjszámlát, az új szolgáltató pedig ezzel veszi át a felhasználói törzsadatokat. Az első új vízdíjszámlán ezek meg fognak jelenni, le lehet majd ellenőrizni. „Ha az ott feltüntetett óraállás a valóságtól eltér, akkor sincs probléma, hiszen ez csak a két szolgáltató közötti elszámolás alapja, dupla fizetés, vagy halasztott egyéb fizetés itt nem fordulhat elő. A szolgáltatás díja is változatlan, így ebből semmilyen kár nem érheti a felhasználókat.” – mondta Mihály Tamás.

Jelenleg folyamatban van az új számlázási rendszerre való átállás, ezt követően reményei szerint február második felében, illetve március elején fogják küldeni az első vízdíjszámlákat. Hangsúlyozta: akinek problémát jelent az első összegek kifizetése, részletfizetési igényével keresse bátran a szolgáltatót, ugyanis ezt azt elején kamatmentesen biztosítják minden felhasználó részére.

A szakember hangsúlyozta: fontos, hogy az esetleges ügyintézéshez a fogyasztók várják meg az első számla megérkezését, hiszen ezen fognak szerepelni azok az azonosításhoz szükséges információk, amik elengedhetetlen ahhoz, hogy az ügyfélszolgálaton segíteni tudjanak nekik.