A 90 éves hölgy 1924. január 19-én született Mindszenten, akit 90. születésnapja alkalmából köszöntött január 21-én délelőtt Megyeri Gyuláné, anyakönyvvezető és Pölös Mihály, települési képviselő. Egy csokor virágot, ajándékcsomagot és a minisztérium által kiállított emléklapot kapta meg Pannika néni.

– Már 13 évesen dolgoznom kellett, hogy eltartsam magam – emlékezett vissza az ünnepelt, aki kezdetben kisbabákra és állatokra vigyázott, majd az 1940-es években vásárhelyi családnál tevékenykedett, ott két gyermekre vigyázott. A háborúk ideje alatt is maradt a vásárhelyi család mellett, akikkel menekülni kényszerültek, így Erdélyben és Zalaszentlászlón is megfordult, majd 1946-ban tért vissz

a Mindszentre. 1960-tól 80-ig a mindszenti TSZ kertészetében munkálkodott, és onnan vonult nyugdíjba.

Férjével Bocsinecz Sándorral 1950-ben házasodtak össze és két lányuk – Anna és Veronika – született, de mára már négy unokával és öt dédunokával büszkélkedik.

Mint beszélgetésünkből kiderült, Pannika néni jó erőben van. Ellátja az otthoni teendőket, süt, főz, kertészkedik, de jut idő a pihenésre is. A családja vasárnap köszöntötte egy közös ebéddel az ünnepeltet, akinek ezúton kíván szerkesztőségünk is boldog születésnapot.

A.S.