Az elmúlt évben akkor volt a jelentkezés a vállalkozók részéről, hogy idén 10 helyett 13 milliárd forintos keretösszeget hirdetett meg a Nemzetgazdasági Minisztérium. 2013-ban Csongrád megyében 113 pályázat érkezett be, amelyből 84 nyert, összesen 747 millió forintnyi támogatást – tudtuk meg Juhász Tímeától.

A beruházási támogatáshoz foglalkoztatási kötelezettség is párosul – folytatta Juhász Tímea, aki elmondta, a pályázat keretében műszaki berendezések beszerzését, valamint építési beruházást hajthatnak végre a vállalkozók.

Mindezek mellett a beruházás megvalósítása után legalább két fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére kell, hogy munkahelyet teremtsenek a pályázók, akiknek a két főt legalább két éven keresztül kell foglalkoztatniuk, valamint a beruházással létrehozott kapacitásokat három évig működtetniük.

A támogatás mértéke attól függ, hogy hány főt vállal a pályázó – tette hozzá Juhász Tünde, aki elmondta, a pályázatokat 2014. február 14-ig lehet benyújtani kizárólag postai úton.

A beruházással kapcsolatos további információkat itt találja.

Vásárhelyen nagy volt az érdeklődés a pályázat iránt, ugyanis a kedd délutáni fórumon közel százan vettek részt.

Egy vásárhelyi építőipari vállalkozó is részt vett a keddi fórumon, aki a hosszú szerződési kötelezettség miatt nem mer pályázni, ugyanis nem az építőiparban nem látja biztosítottnak azt, hogy két évig munkát tudjon biztosítani az alkalmazottaknak. A vásárhelyi férfi arra hivatkozott, hogy az elvégzett munkát nem mindig fizetik ki, így ilyen hosszú időben nem mer gondolkodni.

A.S.