A szerb center mostmár véglegesen, mivel csütörtök este hazaküldték a kezelhetetlen ifjút. A jelenlegi csapattól ez a tízpontos vereség elfogadható.

Mercedes Benz KA Kecskemét – EnterHód Vásárhelyi KS 78-68 (23-11, 16-18, 20-19, 19-20)
———————————————————————————————-
Kosársuli: Vejinovic 2, Czibere 10/6, Vas 14/3, VARGA 15, Gruda 8,
csere- Kukla 6, Rostás I. 1, Mócsai 4, Szilágyi 8, Horgos T.
edző: dr. Elek András és Utasi Gábor
NB I/B-s férfi mérkőzés, Kecskemét, 50 néző
vezette: Gelencsér, Maár, Domokos

Már az első negyedben sikerült Cziberééknek elveszíteni a meccset, ugyanis hiába nyerték meg a következő 30 percet, tíz pont alatt nem sokszor álltak. A hazaiak sima betörésekből sorra dobták a ziccereket, míg a Kosársuli igencsak szenvedett támadásban. A második tízperc elején sikerült kihasználni a vásárhelyi centerek magassági és tudásbeli fölényét (28-21), de elég volt két eladott labda – és máris visszaállt a 11 pont hátrány. A zónavédekezés segített ugyan, de támadásban csak Vas talált magára, akinek szép tempóival tartotta magát az EnterHód.

A nagyszünet után volt egy halvány kis remény, két percig nem dobott kosarat a hazai csapat (39-33). A következő három perc rémálom volt. Az időkérések, cserék, védekezés váltások ellenére nem sikerült kosarat dobnia Grudáéknak, míg a Kecskemét összekapart tízet. Innentől kezdve csak futott az eredmény után a Kosársuli, de hiába. Varga és Gruda eredményesek voltak ugyan támadásban, de a hazaiak is sorra dobták a kosarakat. Az utolsó negyedben varga és Szilágyi nagyon aktívak voltak ugyan, de csak 7 pontra sikerült felzárkózni. A vége azután 10 lett.

A meccsnek két pozitívuma volt: fegyelmezett játékukkal eredményesek voltak a centerek, és a 17 éves Horgos Tamás személyében újoncot avatott a csapat.

dr. Elek András edző: “Sok volt az eladott labdánk, gyengén dobtunk, és nem tudtuk kellően kihasználni centereinket. A Kecskemét “A” csoportos játékosai jobban védekeztek és kevesebbet hibáztak.”

 

Forrás: dr. Elek András