A politikus a fórumon elmondta, hogy a 2014-2020 között 7200 milliárd forint fejlesztési pénz ékezik az országba, aminek 60 százaléka a kis- és középvállalkozásokra fordítják. Mindezek mellett felhívta Guba István, polgármester figyelmét is a határmenti települések számára elérhető pályázatokra, ugyanis nagy lehetőségek vannak a határon átnyúló pályázatokban.

Jelenleg zajlik a településen a csatornázás, ami hamarosan elkészül. A helyiek közül többen is az utak helyzetére panaszkodtak, ugyanis az aszfalt megsínylette a beruházást.

A fórumon szóba került Lázár János múlthét pénteki bejelentése is, miszerint 2018-ra minden magyar háztartásban szélessávú internetnek kell lennie. Az országgyűlési képviselő elmondta, tíz év múlva ez már teljesen normális lesz. – Egyre olcsóbbak lesznek ezek a „kütyük”, amik megkönnyítik az életük a hasonló településen élőknek is, mint Magyarcsanád.

– Otthonainkból, elektronikus úton fizethetünk számlákat, vásárolhatunk, de például egy vérvizsgálat eredményeit is megkaphatjuk így, megspórolva ezzel a sorbaállást – említett néhány példát az államtitkár.

 

A.S.