A település apraja-nagyja kíváncsi volt a már hagyományosan megrendezett műsorra, ahol az idei alkalommal a városban működő civilcsoportok és egyesületek működtek közre.

Bozó Istvánné, a Segítőkéz Mozgáskorlátozottak elnöke a kezdés előtt elmondta, hogy szereti az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeket, hiszen legalább lehetősége van kimozdulni, összejön a vidám társaság, beszélgetnek és örülnek az előadásoknak, ennél jobban pedig nem igazán telhet egy délután. Volt, aki a gyermeke előadását szeretette volna meglesni, így volt ezzel Barna Bettina is. Pap Józsefné pedig az unokák táncára volt kíváncsi bár hozzátette, hogy jók ezek a programok, csak a korai sötétedéssel nem igazán tud kibékülni, így a nyári eseményeket kicsivel jobban szereti.

Az egy órás rendezvény kezdetén Kovács Ildikó, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ intézményvezetője köszöntötte a vendégeket, majd meg is kezdődött a színes program kavalkád.

Először báli ruhába öltözött fiatalok, a Szilver Alapfokú Művészeti Iskola mindszenti tagozatának táncosai léptek a parkettre, akik Nyitó táncos és Bécsi keringőt adtak elő. Ezt követően a Péczely Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zenei összeállításának hangjai töltötték be a termet. Zongora, fuvola, gordonka, később pedig szaxofon is előkerült.

A Perspektíva Mindszenten, Mindszentnek pályázati program keretében a színjátszós növendékek is előadták a Kékmadár című mesejáték táncbetétjét, valamint a Zafír hastánc csoport felnőttei is elvarázsolták a közönséget egy lélegzetelállító fátyoltánccal.

Végezetül Zsótér Károly polgármester mondott köszöntőt, mialatt a szervezők pezsgővel vértezték fel az érdeklődőket, hogy megtörténjen az újévi koccintás is. Ha pedig valaki azt hitte, hogy ezzel teljes egészében véget ért a rendezvény, akkor tévedett, hiszen egy rögtönzött, meglepetés tűzijáték is várt a vendégekre és habár az épület előtti téren még nem volt sötét a magasba robbanó rakétákat így is taps követte.


Zsótér Károly hírportálunknak elmondta, hogy ez a gála az utóbbi időben jelentős eseménye volt Mindszent kultúrájának és az évben 365 napjában mindenki sokat dolgozik, viszont mégis meg kell engednünk magunknak, hogy pihenjünk, feltöltődjünk és ezt a kultúrával is elérhetjük, amely nagyon fontos eleme minden ember életének, ettől lesz az emberi tevékenység igazán egész. A polgármestere hozzá tette, hogy a kultúra nagyon fontos, közösségi szinten is, hiszen a múltunk és a jelenünk kultúrája fog majd a jövőben segíteni abban, hogy boldog életet építsünk.

Szeri Csaba