Január 11-én tartotta meg diákbálját a Bethlen Gábor Református Gimnázium a Hódtói Sportcsarnokban.

A mulatság fővédnökei Dr. Bölcskei Gusztáv, református püspök, Kiss – Rigó László, katolikus püspök és Almási István polgármester voltak. Az estet dr. Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető államtitkár is megtisztelte jelenlétével.

A rendezvény megnyitóján dr. Kádár Péter igazgató üdvözölte a megjelenteket. Beszédében megköszönte a szülők segítségét és áldozatvállalását, az esemény létrejöttének érdekében. Hozzátette, büszkeséggel tölti el, hogy a gimnázium nyithatja meg a diákbálok sorát Vásárhelyen.

Ezt követően minden szempár a 64 táncpárra szegeződött, ugyanis megkezdődött az est fénypontja, a 19 órási tánc, melynek koreográfiát Baranyi Anettől és Tóth Krisztinától tanultak a bálozók. A diákok a klasszikus bécsi keringőn át többek között retro összeállítással, rokival és bachatával is elkápráztatták a megjelenteket. A táncok sorát a csárdás zárta.

Miközben az egyik ajtón kivonultak a táncosok, a sor eleje a másik ajtón már jött is vissza, pezsgőspohárral a kézben. A Bethlen-bál hagyományai jegyében Bán Csaba református lelkész mondott pohárköszöntőt.

A rendezvényen diákokat is mikrofonvégre kaptunk. Kosztolányi Anna és Szabó András párkapcsolatban élnek, ezért döntöttek úgy, hogy együtt táncolnak a jeles alkalmon. Mint elmondták, a bécsi keringőt és a bachatát választották. A továbbtanulással kapcsolatban elárulták, orvosok szeretnének lenni.

Sipos Fanni a 11. osztályos Piti Ákost kérte fel párként. – Kicsit tartottunk tőle, hogyan sikerül, de mostmár megkönnyebbültünk és lazábbak vagyunk. Csárdást és rokit is táncoltunk – fejtették ki. Ákos fizikusként, vagy mérnökként tudja magát elképzelni, míg Fannit a földtudomány érdekli.

Az est folyamán a legkisebbek és a legidősebbek egyaránt koptatták a parkettát. A talpalávalóról a Maraton Band gondoskodott.

Megyeri József