Személyi változásokat hozott az új év Kisteleken a TKI Köznevelési és Gyermekjóléti Intézmény óvodáiban. Lehetőség nyílt két pedagógiai asszisztens alkalmazására, a törvényi előírásnak megfelelően pedig kinevezésre került egy tagintézmény vezető a Szivárvány Óvodában.


2014. január elsejétől mind két óvodában 1-1 pedagógiai asszisztens teljes munkaidőben végzi feladatait, erre a hatályos 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről adott lehetőséget. A TKI Köznevelési és Gyermekjóléti Intézmény Hétszínvirág Óvodában Víghné Lócskai Krisztina a TKI Köznevelési és Gyermekjóléti Intézmény Szivárvány Óvodában pedig Szabó László segíti a pedagógusok munkáját – tájékoztatta portálunkat Sejben József, a TKI Köznevelési és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója.

A személyi feltételek bővülésének mind két intézményben nagyon örülnek, hisz magas a csoportok létszáma, és a gyermekcsoportokban egyre több a magatartás- és beilleszkedési zavarral küzdő, vagy bármely téren fejlesztésre szoruló gyermek. Az ő nevelésükben nagy segítséget nyújthatnak a felvett új emberek. Az átlagosnak mondható fejlődésű és a tehetséges gyermekek is így több figyelmet kaphatnak azokban a csoportokban, ahol a pedagógiai asszisztensek segítenek.

A 2011. évi CXC. törvény 1. melléklete szabályozza a nevelési-oktatási intézményekben alkalmazott vezetők kötelező létszámát, mely szerint egy intézményben kell 1 fő intézményvezető, és tagintézményenként kell 1 fő tagintézmény-vezető is. Ez utóbbi előírásnak megfelelve lett kinevezve a TKI Köznevelési és Gyermekjóléti Intézmény Szivárvány Óvoda tagintézmény vezetőjévé Huszkáné Tóth Ildikó – tudtuk meg Sejben József igazgatótól.

A változásokat követően a TKI Köznevelési és Gyermekjóléti Intézmény és annak Bölcsődéjének az igazgatója Sejben József, míg a tagintézmények közül a Hétszínvirág Óvodát Csíkosné Frányó Mónika tagintézmény vezető, a Szivárvány Óvodát Huszkáné Tóth Ildikó tagintézmény vezető, a pusztaszeri Csizmazia György Óvodát pedig Petkov Gábornétagintézmény vezető irányítja.

A Szivárvány Óvoda tagintézmény vezetői kinevezése nem érinti azonban Huszkáné Tóth Ildikó óvodapedagógusi munkáját, mert a vezetői feladatokat a csoportban végzett munkája felett végzi.

Forrás: kistelekjaras.hu