„Aaaaa zzzaaaa jamaicai trombitás, egy jó fej, nem vitás!” – és meg is hozta az aranyat a 7. osztálynak, nagy taps mellett! Az ópusztaszeri Általános Iskola Ki MI Tud? – ján a jövő színészeinek tapsolhatott a nagyérdemű, a zsűri pedig csak ámuldozott, ennyi találékonyság, jó kedv és bátorság láttán!


„Gyertek haza ludaim!” – így indult a Ki Mit Tud Ópusztaszeren, és hatalmas sikere volt az első osztályos tanulók színdarabjának. Már most eláruljuk, a dobogó felső fokára állhattakBaloghné Váradi Brigitta tanítványai.

A Faluházban teltház van. A nézőtér zsúfolásig megtelt, az általános iskola diákjai és pedagógusai izgatottan várják, hogy végre megmutathassák, ők énekelnek a legszebben, a vers is tőlük szól legékesebben, a táncban lefőzik Fred Astaire-t, a színjátszás terén pedig minimum a Golden Globe-ra hajaznak!

„Arra vagyunk kíváncsiak, ki, mit választott az idei Ki Mit Tud? –ra! Arra, hogy vajon illik-e hozzátok az a vers, az a dal, tánc, amivel megleptek bennünket! És persze nagyon örülünk annak, ha a jelmez, amit viseltek, a díszlet, amelyben játszotok mind a saját készítésetek.”- így szólt a zsűri, aki – mint tudjuk – mindig okosabb, mint bárki más a világon! És itt még nem tudhatta, hogy egy tánckoreográfia is saját készítésű lesz a versenyen!

Szinte hihetetlen, de a délelőtt úgy elröpült, hogy észre sem vették sem a kicsik, sem a nagyok! Hatalmas taps, jókedvű hahotázás a nézőtéren, profizmus a színpadon! Merthogy ki tudná nevetés nélkül végig ülni „A három selyp lány” komikus történetét, az első és másodikosok előadásában. Egymás után jött a színes kavalkád! Mexicói karnevál hangulatát hozta a 3. osztály, Korom Renáta tanító néni segítségével, ebből is arany lett végül! És milyen jó volt látni a színes jelmezeket, amelyeket gondos kezek készítettek, sok-sok délután ment rá erre, de megérte!

 

„Nézd! Milyen ötletes! De ki van alatta??” Széplaki Ferenc, aki a műsorvezetést is magára vállalta, egy elsős kislányt konferál. Lássuk csak: egy pici lány, fején egy kartonból készült henger, ezen legfölül piros kör, alatta sárga, a 3. kör zöld, jaj, ez már a saját pofija, zöldre festve!

Arany lett ebből is, Czinkóczi Jerne jelzőlámpa bőrébe bújt, babával a kezében mesélte el a biztonságos átkelés legfontosabb lépéseit!

Szép lányok, egy csokorban! Három kislány, csengő tiszta hangon énekelt magyar népdalokat! A zsűri és a közönség legnagyobb tetszésére! Manapság bizony meg kell becsülni, ha valaki „felvállalja”, és nem tartja „cikinek”, hogy népdalt énekel. Arany érem illette Czinkóczi Idát, Pusoma Eugéniát és Szombathelyi Ildikót, Kovács Katalin tanárnővel egyetemben!

„Jujj de jó!! Bozsó Barbi jön! Ez a lány gumiból van?” Még az is lehet! Ilyen zumba előadást nem sokat látni! És mindezt mosolyogva, olyan lazán, mintha a gumimacik elől itta volna el a gumibogyó szörpöt! Vitte is az aranyérmet!

 

„Aaaaa zzzzaaa jamaicai trombitás, egy nyikhaj, nem vitás!” Nagyon kemény dologra vállalkoztak a hetedikesek! Egy zenés vígjátékot eljátszani néhány percben!!!!!!  Saját készítésű jelmez, díszlet, koreográfia! Széplakiné Dóra Ildikó megrendezte, a hetedikesek eljátszották, a zsűri aranyat adott érte!
Pedig nem volt könnyű dolga! A második és harmadik helyezett előadók legalább olyan sikerrel mérették meg magukat, mint aranyos társaik! A jutalom sem maradt el, hiszen az iskola jóvoltából temérdek csokoládé, 8 hatalmas csoki torta (szülők készítették!!), és 23 darab színházjegy volt a jutalom a felkészülésért, a jókedvért, a bátorságért, szóval a szép és tartalmas délelőttért!

És akkor lássuk a helyezettek névsorát, és kérünk egy képzeletbeli tapsot, de legalább annyit: Kedves Olvasó, hogy idén gyere el Ópusztaszerre, és izguld végig az iskolások Ki Mit Tud-ját!

Alsó tagozat: vers-próza

I.    Czinkóczi Jerne 1.o.
II.    Szána Anita 4.o.
II.       Bakó Barbara 4.o.
III.    Nagy Liliána 4.o.
III.    Szalma Mónika 1.o.

Alsó tagozat: Színdarab

I.    A három selyp lány 1-2.o., felkészítő: Tóth Istvánné
II.    Banyabalhé 2.o., felkészítő: Székesiné Zsibók Emese
III.    Hófehérke és a hét törpe, felkészítő: Korom Renáta

Alsó tagozat: egyéb kategória

I.    Gyertek haza ludaim – népi gyermekjáték, felkészítő: Baloghné Váradi Brigitta
I.    Elveszett opera, felkészítő: Kovács Katalin

Alsó tagozat: tánc

I.    Mexikói karnevál 3.o. , felkészítő: Korom Renáta
II.    Argentin tangó 2.o. , felkészítő: Székesiné Zsibók Emese
III.    Mambó 4.o. felkészítő: Fazekas Erika

Felső tagozat: Színdarab

I.    A kaktusz virága 7.o. Felkészítő: Széplakiné Dóra Ildikó, Korom Renáta
II.    A két kisegér 5.o. , felkészítő: Balogh László
III.    Vacskamati virága 6.o. , felkészítő: Angermayerné Wittmann Orsolya

Felső tagozat: ének

I.    Szép lányok egy csokorban (Czinkóczi Ida, Pusoma Eugénia, Szombathelyi Ildikó 5.o.) – népdalok, felkészítő:  Kovács Katalin
II.    Don’t vorry, be happy 7.o. , felkészítő: Széplakiné Dóra Ildikó, Angermayerné Wittmann Orsolya
III.    Negro 8.o. , felkészítő: Szűcsné Pávlicz Ágnes

Felső tagozat: tánc

I.    Zumba – Bozsó Barbara 5.o. , felkészítő: Törökgyörgy Erika
II.    One direction 7.o. „koreográfus”: Tóth Alexadra 7.o.
III.    Cuban folk 6.o. , felkészítő: Angermayerné Wittmann Orsolya

A zsűri különdíjasai:

Balasi Norbert 4.o.
Becsei Milán 3.o.
Muszka Szilvia 3.o.
Mészáros Dorka 3.o.
Sztojinov Krisztina 2.o.
Szilvási Hajnalka 6.o.
Korom Alexandra 6.o.
Búza Norbert 5.o.
Szabados Dóra 5.o.
Barakonyi Dóra 7.o.
Tóth Alexandra 7.o.
Szávai Martin 7.o.


Jutalmak:

23 db jegy a Szegedi Nemzeti Színház gyermekelőadására
8 db csokoládétorta

tömérdek csokoládé