A Szentesi és a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozóinak információi alapján Szeged határában állítottak meg egy személygépkocsit a Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrőrsének körzeti megbízottai 2014. január 8-án kora este. Az egyenruhások látták, hogy a lassító autóból az egyik utas kidobott valamit.

 

Miközben a rendőrök átvizsgálták a kocsit és a benne ülők ruházatát, odaért egy szegedi férfi, aki elmondta, hogy néhány perccel korábban az ő autójából lopták ki a táskát, amit az út mellett megtaláltak az egyenruhások.

 

R. Norbertet, Cs. Zoltánt, F. Attilát és F. Eleket a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra állították elő. A megalapozott gyanú szerint a csapat Kunszentmiklósról indult. Hódmezővásárhelyen feltörtek egy autót, majd Szegeden folytatták volna, ha nem fogják el őket a rendőrök.

 

A vásárhelyi nyomozók mind a négy férfit őrizetbe vették és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A nyomozás további feladata annak tisztázása, hogy a csapat hány Csongrád megyében történt bűncselekménnyel hozható összefüggésbe.

CSMRFK