Immár hagyománynak számít, hogy a Bethlen Gábor Református Gimnázium nyitja a diákbálok sorát Hódmezővásárhelyen. Nem történik ez másként idén sem, január 11-én az intézmény tanulói „koptatják a parkettát” először.

A 64 táncpárnak Baranyi Anett és Tóth Krisztina tanítja a koreográfiákat. – A Bethlen-bál repertoárja az idén is nagyon színes, a bécsi keringőt és a csárdást egyaránt ropják majd a fiatalok – tudtuk meg Tóth Krisztinától. Mint elmondta: „egyik tánc sem megtanulhatatlan, de mindegyiknek megvan a maga nehézsége. Az egyik a térformája, a másik a lépései miatt bonyolultabb”.

A próbák októberben kezdődtek meg, heti rendszerességgel. A szerdai alkalommal ez meg is látszott, a diákok határozottan tudták az ütemeket, mozdulatokat.

Kiss Raymond, 12.a osztályos tanuló Kalla Gyöngyi Gabriellával bécsi keringőt táncol szombaton. – A régi hagyományokat részesítjük előnyben, ezért esett a választás a klasszikus táncra. Egy kicsit izgulunk, hogyan sikerül majd, de afféle sportdrukként fogjuk fel – árulta el Raymond. Kérdésünkre hozzátette, azért Gyöngyit választotta partnereként, mert baráti kapcsolatot ápolnak, és nem mellesleg azért, mert nagyon csinos.

A 12.c-s Bere Katalinnak osztálytársa, Tóth Bálint a párja. – Bachatát és rokit táncolunk, azért, mert a fiatalos, modernebb táncok közelebb állnak hozzánk – ismertette Katalin, akit a báli ruhájáról is kérdeztünk. – Nagyon szép és egyszerű. Fűzős lesz és flitterek is borítják – válaszolt.

A következő próbát már a bál helyszínén, a Hódtói Sportcsarnokban tartják.

Megyeri József