„Ez a beruházás egy magyar-szerb pályázati programnak köszönhetően valósult meg valamivel több, mint 5 millió forintból, amelyhez mindössze öt százalék önerőt kellett biztosítani. A sporttelep-fejlesztési programunk első üteme zárult le ezzel, a későbbiekben új játékos kijáró és a pályát övező korlát, valamint a kapuk mögötti labdafogó háló is elkészül. A nézők számára is komfortosabb lesz egy-egy mérkőzés megtekintése, hiszen 130 fő befogadására alkalmas lelátó is épül Bordányban, esővíz elvezetését biztosító műanyagszékekkel” – monda el Kiss-Patik Péter alpolgármester, a Bordány Sportkör elnöke.

Újdonság az is, hogy Bordányban lesz elsők között olyan ingyenes wifivel ellátott sportpálya, ahol a mérkőzésre kilátogató szurkolók okostelefonok, netbookok vagy akár laptopok segítségével is csatlakozhatnak a világhálóra, ez által a meccsek ideje alatt sem maradnak le semmilyen fontos eseményről, de nagyban segíti a mérkőzésről tudósító média munkatársait is. A fejlesztés egyébként összhangban van az önkormányzat “wifi falu” programjával is, amelynek lényege, hogy a legfontosabb közterületeken, parkokban is ingyenes internet álljon a bordányiak és a nagyközségbe látogatók számára.

A labdarúgó megyei II. osztályban szereplő klub a sportpálya fejlesztése mellett a környezet szépítésében is szeretne élen járni. Ezért szintén múlt év őszén 50 db pusztaszil fát telepítettek a pálya köré, hogy a pálya környezete is megfeleljen a mai igényeknek.

Forrás: szegedma.hu