A Mindszenti Víziközmű Társulat szinte napra pontosan hat éve alakult, ez idő alatt jutottak el a településen a szennyvízberuházás nyitórendezvényéhez. Irtó Krisztián, a kivitelező Betonútépítő Zrt. közműépítési igazgatója elmondta, több mint egy hónapja kötötték meg a szerződést és most a tervezési feladatok pontosítása, az engedélyek aktualizálása folyik. Ez heteken belül lezajlik, utána kezdődnek a tényleges munkálatok, amelyet 2015. augusztus végére – már a próbaüzemmel együtt – kell befejezni.

A projekt 40 kilométer gerincvezeték építést, több mint 2859 ingat¬lanbekötést, 11 közterület átemelő állomás és 450 házi beemelő kialakítását, valamint egy 800 köbméter/nap kapacitású szennyvíz¬tisztító telep kialakítását tartalmazza. A csatornahálózatot 2-5 méter közötti mélységben helyezik el.

A város első embere kifejtette, a beruházás összköltsége közel 4,5 milliárd forint. A kisvárosban arra törekednek, hogy a 85 százalékos állami támogatást 95-re emeljék.A projekt alapcsövét szeptember 27-én Zsótér Károly polgármester és Farkas Sándor Szentes és térségének országgyűlési képviselője helyezte el a polgármesteri hivatal melletti téren.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A beruházásról bővebb információt a www.mindszent.hu oldalon olvashatnak.