A mindszenti Mocorgó Utánpótlás Nevelő Futball Club 2013-ban vette fel ezt a nevet, ugyanis korábban Mocorgó FC-ként működött. A névváltásra azért volt szükség, mert ezentúl az óvodásoktól kezdve az ifjúságiakig a Mocorgó végzi az utánpótlás nevelést Mindszenten.

Ez egyben azt is jelentette, hogy nőtt az egyesület létszáma. A korábbi 50-60-as létszám közel százra ugrott – tájékoztatta portálunkat Gyarmati Mihály, elnök, aki a 2013-as évről elmondta, hogy csapatai főként a Bozsik Programban jeleskedtek, de az év során több tornáról is sikerült éremmel és egyéni díjakkal hazatérni.

Az egyesület gazdasági helyzetét rosszul érintette, hogy társasági adókedvezményből „csak” 800 ezer forinthoz jutott a gárda. Egy évvel korábban ez az összeg 6 millió forint volt.

Az év során sikerült lebonyolítaniuk a már hagyományos rendezvényeiket, így került sor december elején a Mikulás Kupára, majd a hónap végén az évzáró családi sportnapra. Az utóbbin a koccintás mellett azért előkerült a labda is, sőt még a szülők is pályára léptek. Itt különböző ügyességi feladatokban, majd egymás elleni játékban mérték össze tudásukat.

 

A.S.