Kos (márc.20. – ápr.19)
Az év első napja egyben újhold is: karrierjével, egzisztenciájával kapcsolatban jelez új kezdeteket. Ön a radikális megoldások embere: ha nem elégedett jelenlegi munkájával, akkor is hajlamos lehet felmondani, ha pillanatnyilag nincs helyette másik. Abban igaza van,hogy pályát kellene módosítania, de inkább apró lépésekben kerítsen sort a váltásra.

Bika (ápr.20. – máj.20.)
Az újhold új célokat, álmokat hoz: ha úgy érzi, nem a megfelelő oktatási intézménybe jár, most iskolát akar változtatni, esetleg külföldre utazna, új, merészebb terveket sző. Türelmes természete ellenére azonnali eredményeket szeretne – így pedig csalódásoknak teheti ki magát. Pedig elgondolásai ragyogóak, de ezt az évet rá kell szánnia megvalósításukra.

Ikrek (máj.21. – jún.20.)
Egy mélyreható lelki élmény, egy váratlan pénzügyi fordulat, párkapcsolata, baráti köre átalakulása ráébresztheti, hogy gyökeresen változtatnia kell viszonyulásán. Bármekkora is azonban a nyomás, a több éve rosszul működő forgatókönyveket nem lehet egyetlen nap alatt átírni. Ehhez a munkához rendelkezésére áll az év hátralevő része.

Rák (jún.21. – júl. 22.)
Az újhold nagy átalakulásokat hoz párkapcsolatába, társulásaiba. Ha valamelyiken hajszálrepedések mutatkoztak, e rendkívül dinamikus konstellációk most szétrobbanthatják őket. De cseppet se búsuljon: mindez azért történik, hogy új, egészségesebb alapokon álló szövetségeket hozhasson létre, ahol ön is ugyanannyit kap, mint amennyit befektet.

Oroszlán (júl.23. – aug.22.)
A kissé viharosra sikeredett szilveszter után macskajajosan kezdi az új évet. Nem csoda, ha megfogadja: inkább új életet kezd, csak kínzó tünetei enyhüljenek. Remek ötlet: a most ható konstellációk hatására egyszer és mindenkorra szakíthat azokkal a rossz szokásokkal is, amelyek ellen már évek óta küzd eredménytelenül. Irreális terveitől is helyesebb megválnia.

Szűz (aug.23. – szept.22.)
Az újévi változások elsősorban szerelmi életét, vállalkozását érintik. Ha úgy érzi, hogy egy egészségtelen viszony rabja, legfőbb ideje, hogy kilépjen belőle. Bármilyen jó hatással lesz is azonban ez önértékelésére, készüljön fel rá, hogy az érzelmi minta átalakítása jó darabig eltarthat. Vállalkozása fejlesztése is tovább tarthat, mint gondolná.

Mérleg (szept.23. – okt.22.)
Az új év nagy munkában találja: ha kissé viharosra sikeredett a tegnapi buli, a romeltakarítási munkálatok felérnek egy kisebbfajta lakásfelújítással. Persze, az is elképzelhető, hogy új otthonában köszönti az új esztendőt, esetleg az előző hetek eseményei ráébresztették: át kell alakítania családi mintáit. Bármelyik esetről van is szó, sokkal lassabban halad, mint szeretné.

Skorpió (okt.23. – nov.21.)
Ön nem a fogadalmak, hanem a tettek embere: az új év első lépéseként kapcsolatait akarja átalakítani. Ezt különösen akkor érzi aktuálisnak, ha már jó ideje érzi úgy: sokkal többet fektetett beléjük, mint amennyit visszakapott. Azonban türelem: bármennyire szeretné is azonnal megszüntetni összes, rosszul működő viszonyát, a hirtelenkedéssel csak haragosokat szerez.

Nyilas (nov.22. – dec.21.)
Az év végi mulatságok után gyors és nem túl barátságos a kijózanodás abban az esetben, ha két kézzel szórta a pénzt. A hónap első napjának élményei rádöbbenthetik: fizetésig még jó néhányat kell aludni, s addig a meglévő tartalékokból kell kihúznia. De sebaj, a most szerzett tapasztalatok hatására hosszú távon is előnyös módon változtat pénzhez való viszonyulásán.

Bak (dec.22. – jan.20.)
Az új év általában a nagy változások ideje, ön pedig a közelmúlt eseményeinek hatására úgy érzi, testestül-lelkestül át kell alakulnia. Igaza van, ily módon jelentősen javíthat párkapcsolatán, családi viszonyain és szakmai helyzetén – de azt is szem előtt kell tartania, hogy erőfeszítései csak az év vége felé hoznak majd sikert. Először dolgozzon ki részletes stratégiát.

Vízöntő (jan.21. – febr.18.)
Az újhold intenzív hatásai mélyreható lelki folyamatokat katalizálhatnak, horderejükkvel és intenzitásukkal egyelőre ön sincs tisztában. A környezetében élők máris érzékelik: valami megváltozott viselkedésében, ön azonban őket találja furcsának. Ahelyett, hogy veszekedést provokálna, inkább várjon, míg ráérez a kívánatos irányokra.

Halak (febr.19.- márc.19.)
Intenzív újholddal kezdődik az év, ez pedig nagy változásokat jelez barátságai, hosszabb távú tervei életterületén. Az anyagi viták értékes kapcsolatok megszűnéséhez vezethetnek, akár azért, mert ön vett el túl sokat, akár pedig azért, mert most jött rá, mennyire megengedte, hogy kihasználják. Nagy terveit földközelbe kell hoznia, hogy megvalósíthassa őket.

Forrás: hirado.hu