A kétszeres magyar bajnok Pick Szeged svéd légiósa, Jonas Larholm Dániában folytatja pályafutását. A hír egy hete látott napvilágot, Larholm új csapata, a dán Team Tvis Holstebro még sajtótájékoztatót is tartott az ügyben, úgy jelentették be az átigazolás tényét. A szegediek pár nappal később megerősítették Larholm távozását, de biztosítottak mindenkit arról, hogy a játékos profi módon fogja végezni munkáját és az idény hátralévő részében mindent meg fog tenni azért, hogy csapata eredményes legyen.

Mindeközben a szegedi klubvezetőség gőzerővel keresi azt a játékost, akivel pótolhatná a házi góllövőlistán jelenleg az első helyen álló Larholmot és a hírek szerint a kutatást siker koronázta. A tekintélyes handball-planet.com kézilabdás szakportál ugyanis úgy tudja, hogy a Pick Szeged megtalálta Larholm utódját, mégpedig a horvát Blazenko Lackovics személyében.

A 197 centis Lackovics négy évig a Flensburg csapatát erősítette, ám 2008 óta a Hamburg játékosa, amellyel német bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert. Lackovics a horvát válogatottal is sikert sikerre halmozott, hiszen olimpiai (2004) és világbajnoki (2003) címet nyert, de a vitrinjében megtalálható még egy olimpiai bronz, két-két vb-, illetve Eb-ezüst, valamint egy Eb-bronzérmet is.

Bár a Pick Szeged a klub hivatalos honlapján még természetesen nem erősítette meg a Lackoviccsal kapcsolatos híreket, azt a hírportálok tudni vélik, hogy a Tisza-partiaknál a balátlövő az első számú kiszemelt. A szegediek dolgát megkönnyíti, hogy a 33 éves balátlövő szerződése az idény végén lejár jelenlegi csapatánál, a Hamburgnál. A handball-planet.com úgy tudja, hogy Lackovics számára is ideális lenne a szegedi ajánlat, ugyanis így közelebb élhetne hazájához, ráadásul a magyar bajnokság sem terhelné le annyira, mint a német Bundesliga. Természetesen az ügyben megegyezés még nem született, ám a beszámolók szerint a tárgyalások már megkezdődtek a felek között.

 

Forrás: szeged.hu