Kos (márc.20. – ápr.19)
Bár nem száguldozhat olyan sebességgel, mint szeretné, hatékonyan, gyakorlatiasan intézi teendőit. Ezek elsősorban munkájával, egzisztenciájával kapcsolatosak: mindazt, aminek nem lenne szabad átcsúsznia a jövő évbe, most tető alá hozhat. A magánélete már korántsem ennyire harmonikus: talán a házon kívül töltött időt sokallják?

Bika (ápr.20. – máj.20.)
Az ünnep önnek már ma elkezdődött: az ajándékcsomagolás, az utolsó bevásárlások, a saját készítésű figyelmességek megannyi olyan elfoglaltság, amikor összekötheti a hasznosat a kellemessel. Nagyon terhesnek érzi ha ma is be kell mennie dolgozni: fogja vissza magát, nehogy épp most keveredjen nézeteltérésbe valamelyik kollégájával.

Ikrek (máj.21. – jún.20.)
Bár nem különösebben házias típus, ma örömmel veszi ki részét a karácsonyi előkészületekből. Szervezőkészségének, találékonyságának akkor látják igazán hasznát, ha egy nagyobb szabású családi rendezvényt kell összehangolni. A felszín alatt lappangó feszültségek azonban hatással lehetnek párkapcsolatára, baráti viszonyaira.

Rák (jún.21. – júl.22.)
Hatékonyan, öntől szokatlan gyakorlatiassággal intézi napi ügyeit. Jól is teszi, ha időben feladja a csekkeket, a karácsonyi üdvözlőlapokkal ugyan kicsit elkésett, de a  szilveszteriek még bőven odaérnek. Más típusú ügyintézésnek is kedvez a mai nap. Sajnos az otthoni légkör nem annyira békés, mint szeretné, de Karácsonyra talán sikerül szőnyeg alá söpörni a feszültségeket.

Oroszlán (júl.23. – aug.22.)
Bár sokkal kevesebbet keres, mint amennyit szeretne, ha tárgyilagosan belegondol, pénzügyei nem is állnak olyan rosszul. Egy mai bevétellel kiegészítheti az ajándékozásra szánt keretet, azonban vigyázzon, túl ne lépje a kereteket. Nagyszabású terveit is jó lenne hozzáigazítani a realitásokhoz, így a kijózanító meglepetések is elkerülik.

Szűz (aug.23. – szept.22.)
Jól teszi, ha ma egészséges értelemben önzőbb a szokásosnál: legfőbb ideje, hogy saját magát is megajándékozza. Keresse fel fodrászát, kozmetikusát, vegye meg azt a holmit, amivel már olyan régóta szemezget – így a karácsonyi vacsorán is jobban fogja érezni magát. Bár pénzügyei nem állnak a legfényesebben, ennyi luxus talán megengedhető.

Mérleg (szept.23. – okt.22.)
Miközben mindenki más rohan, tüsténkedik, ön remekül ért hozzá, hogyan lazíthat. Ebben szervezőkészsége és rábeszélőművészete is segítségére van: pontosan tudja melyik családtagját, ismerősét kell megbíznia azokkal a feladatokkal , amelyeket valójában önnek kellene elvégeznie. Persze ez is rengeteg erőfeszítést igényel, a lázas semmittevéstől estére ki is merül.

Skorpió (okt.23. – nov.21.)
Intenzív társasági életet él, mindenkivel találkozik, aki támogatni tudja terveit, ötleteit. Jól is teszi, ha addig üti a vasat, amíg meleg: nemsokára mindenki visszavonul ünnepelni – ez pedig újabb késedelmekhez vezet. Munkahelyén is nagy a nyüzsgés, de a váratlan helyzetek, felfordulás, amivel ott szembesül, inkább nyugtalanítóan hat.

Nyilas (nov.22. – dec.21.)
Bár sokkal jobban szeretne ünnepelni, szórakozni, ma még ki sem látszik szakmai, üzleti teendőiből. Annak ellenére, hogy már jóformán vége az évnek, váratlanul magasabb pozícióba kerülhet, új munkaajánlatot kaphat. Szívügyei továbbra is zűrösek, talán jobban is teszi, ha a következő napokban nem bonyolódik jobban beléjük.

Bak (dec.22. – jan.20.)
Az ünnepi előkészületek helyett szokás szerint inkább saját tervei, tanulmányai, egy esetleges utazás kötik le figyelmét. E tekintetben a családi programok inkább zavaróan hatnak: hozzátartozói nyüzsgése, a bevásárlás, ajándékcsomagolás kizökkentik ritmusából. Munkahelyén sem túl nyugodt a légkör: főnökein nehezen tud eligazodni.

Vízöntő (jan.21. – febr.18.)
Bár természetesen azt szeretné, ha dolgai jobban pörögnének, a mai kényszerpihenő inkább filozofikussá teszi, mint bosszússá. Igaza van, használja ki ezt a remek alkalmat, amikor szemtől-szembe ülhet önmagával. A meditáció, a lelki igényekkel való őszinte szembesülés, a fontos kapcsolatok különválasztása a jelentéktelenektől tovább juttathatja.

Halak (febr.19.- márc.19.)
A szokásosnál határozottabban és gyakorlatiasabban képviseli szempontjait a nyilvánosság előtt. Ha még az idén el szeretne indítani néhány fontos projektet, kerítsen ma sort az ezekkel kapcsolatos megbeszélésére. Barátaival, partnerével is teljes lenne az összhang, ha a rút anyagiak nem eredményeznének továbbra is némi feszültséget.

Forrás: hirado.hu