Régi ígérete Makó Város Önkormányzatának, hogy felújítja, megfiatalítja a központi helyen lévő Hunyadi utcát, valamint a fürdőbe érkezőket fogadó Szép utcát. Sikeres pályázat benyújtása után most, az Európai Unió mintegy 180 millió forintos támogatásával sikerült a terveket valóra váltani.

A pályázatból a Hunyadi utca és a Szép utca Almási és Kálvária közti szakaszának közvetlenkörnyezete újult meg. A pályázat tartalma szerint a Hunyadi utcai útburkolatát, valamint az utca mindkét oldalán található balesetveszélyes járdaburkolatot újítottuk fel – kerékpárút kiépítésével.

Elkészült 41 parkolóhely, az utca 30 padot is kapott. A kivágott fák helyére 60 új fa került, ráadásként cserjéket is ültettek.

Az utcában forgalom biztonsági létesítmények (gyalogos átkelők, forgalom elől elzárt területek, gyalogos védősziget) kialakítása is megvalósult. A projekt keretén belül a Szép utca útburkolatának felújítását, szélesítését is elvégezték.

A beruházás során a Hunyadi utcán 451 folyóméter út, kerékpárút és járda, a Szép utcán 575 folyóméter út újult, illetve épült meg.

A projekt közel 200 millió forintból valósult meg, amelyhez az önerő 20 millió forint volt, a többi az uniós támogatás összege.

Forrás: Harkai Rita, Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft.