A fodrászversenyt minden évben Mikuláskor rendezik, amely az országban egyedülálló. Bennó férfi szárításban ért el második helyet a sok-sok induló közül – mondta Meszlényi Tamásné gyakorlati oktató, akinek tanítványai már többször is remekül szerepeltek a versenyeken.

– Volt, olyan év, amikor tizenketten is díjazottak voltak – emlékezett vissza az oktató.

Bennó szakoktatója Cseh István, aki elmondta, hogy egy divatlapra illő frizurát készítettek, amely elnyerte a szakma elismerését is.

A 19 éves vásárhelyi fiatalnak ez volt az első versenye, amin nagyon izgult, pedig számtalanszor gyakorolta ezt a fazont. Jelenleg utolsó éves az Eötvösben, miután végez természetesen fodrászként szeretne elhelyezkedni. Addig azonban további versenyekre is jelentkezni fog, felbuzdulva a jelenlegi második helyen.

Az iskolában a szépészeti oktatás idén indult, és egy pályázatnak köszönhetően 10 millió forintból egy szalont rendeztek be az intézményben, ahol magas színvonalon tanulhatnak a diákok – mondta Hegedűs Zoltán, intézményvezető, aki szerint ez az eredmény jól igazolja az iskolában zajló oktatás minőségét.

És, hogy Bennó mit nyert? „Az ezüstérem mellett egy oklevelet és egy pezsgőt, ami már elfogyott…” – válaszolta mosolyogva a fiatal fodrásztehetség.

A.S.