13 független jelölt indult a 6 testületi helyért, a polgármesteri címért pedig ketten versengtek Ásotthalmon december 15-én.

A legtöbb szavazatot Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke kapta az időközi polgármester-választáson. A 3376 választásra jogosult 37,4 százaléka ment el szavazni, a voksolók 71,5 százaléka Toroczkai László neve mellé tette az ikszet, míg a korábbi településvezető, Petró Ferenc 28,5 százalékot kapott.

Az új ásotthalmi képviselő-testület tagjai: Fackelmann István 719, Nyerges Zsolt István 652, Fődi Zita 642, Dobó Veronika 571, Papp Renáta 504 és Tóth András György493 szavazattal.

“A szebb jövőt Ásotthalmon sem lehet megállítani! Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, a Jobbik Csongrád megyei képviselője a vasárnapi időközi választáson független jelöltként elnyerte a választók bizalmát. Toroczkai László választási győzelmével újabb település lépett arra a sikeres útra, melyen elindult már Gyöngyöspata, Tiszavasvári, Kosd, Monorierdő, Tuzsér, Békésszentandrás, Hegyháthodász, Hencida, Kemenessömjén és Martonfa is. Gratulálunk és sok sikert kívánunk a munkájához!” – reagált az ásotthalmi polgármester-választás eredményére a Jobbik Facebook-oldalán Szabó Gábor pártigazgató.

Forrás: szegedma