A harmadik gyertya is fényeskedik a Dugonics téri koszorún: advent harmadik vasárnapjának, az úgynevezett örömvasárnapnak a liturgikus színe a rózsaszín, így hagyományosan ezzel a gyertyával jelzik a karácsony közeledtét. A Dugonics téri koszorú első díszét Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyéspüspök gyújtotta meg, a második gyertya felett pedig Juhász András református lelkész ésSzabó Gábor rektor szított tüzet.

Az örömvasárnapi gyertyagyújtás díszvendége Vajda Attila olimpiai- és világbajnok kenus, valamint Balogh Barnabás baptista lelkipásztor volt. “Év vége nekem nem csak az ünnepek közeledtét jelenti, hanem sportemberként számvetést is teszek ilyenkor az elmúlt időszakra visszatekintve: mi az amin változtatni akarunk, mi az amin változtatni tudunk? Karácsony a szeretetről szól, ez pedig mindenkiben benne van, például ez a szeretet él bennem immár 22 éve a kenuzás iránt is” – hangsúlyozta a sportoló.

“Krisztus születése előtt megjövendölték a Megváltó eljövetelét, aki meg is érkezett az emberekhez. Isten szavatartó ember volt az adventben, de ígért még boldogságot, szeretetet is. Kapaszkodjunk bele ebbe a szavatartó Isten ígéretébe” – mondta az egybegyűlteknek Balogh Barnabás. A beszédeket követően a Klúg Péter Iskola Gondolatjel Csoportjának előadását tekinthettük meg, majd a lelkész és a sportoló közösen gyújtotta meg a koszorú rózsaszín gyertyáját.

Forrás: szegedma