A hétköznapok során életet mentenek, szombaton este, csak egyszerűen kikapcsolódni és az egészséges életmódról tanulni gyűltek össze a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely – Makó intézmény dolgozói. 21 csapat, közel 200 fővel versenyzett az intézmény vetélkedőjén.

A vásárhelyi kórház, még 2012 júliusában nyújtott be pályázatot a TÁMOP-6.1.2/11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” című kiírásra „Egészséges Gyógyítók az Erzsébet Kórház- Rendelőintézetben” címmel. Ennek keretében vállalták olyan programok megrendezését, amelyek az egészséges életmódhoz kapcsolódnak.

Gyurisné Pethő Zsuzsanna az Egészséges Vásárhely Program programigazgatója elmondta: 10 millió forintra pályáztak a dolgozók egészségének javítása érdekében, egészségmegőrzés, stresszkezelés, mozgás, szív és érrendszeri megbetegedések megelőzése érdekében dolgozták ki a programot.

Kiderült: makói és a vásárhelyi kórház dolgozói együtt vesznek részt a projektben.  Vannak közös programok és olyanok is, amelyek külön- külön valósulnak meg az intézményekben. Csapatjátékok és csapatprogramok is lesznek.

Az első csapatverseny volt a szombati, később is lesznek még hasonló megmérettetések. Nagyon nagy volt az érdeklődés, ezért bérelték ki a Fekete Sas Báltermét, közel 200-an jelentkeztek.

A szombati vetélkedőn elméleti versenyek és táncház volt, legközelebb bowlingverseny lesz, készülnek Mártélyra is sportvetélkedőre és a Makói Kalandparkba is, ezen kívül foglalkozásokat és szűrési programot is tartanak majd.

Dr. Kallai Árpád, főigazgató elmondta: „Ez az alkalom lehetőséget biztosít arra, hogy kikapcsolódjuk, hogy lazítsanak azok, akik a hétköznapokban keményen dolgoznak és talán arra is jó, hogy egy kicsit megismerjük egymást egy laza, kötetlenebb, felszabadultabb formában.”

Major Zsuzsanna