20 dkg zabpehely

3 teáskanál fahéj – ennél lehet kevesebb is, több inkább ne 🙂

1/2 kávéskanál szódabikarbóna, vagy fél csomag sütőpor

1.5 dl víz

3 evőkanál méz

2 db tojás

szilvalekvár (jó kemény lekvár, de jó az aszalt szilvaszem is)

elkészítés:

Ledaráljuk a zabpelyhet, és összekeverjük a fahéjjal, szódabikarbónával vagy sütőporral, hozzáönjük a vizet, és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a mézet is. A felvert tojásokat csak a végét tesszük a masszához, és jól elkeverjük. A muffinsütőbe kapszlikat helyezünk, belekanalazzuk a masszát, majd egy kiskanál segítségével a tésztára tesszük a szilvalekvárt, vagy beleejtjük az aszalt szilvaszemeket. Előmelegített sütőben 12-20 perc alatt megsütjük, és elfogyasztjuk jó étvággyal.