Az eredményhirdetésre december 6-án került sor. Az iskola pályázata II. díjat, s ezzel 150.000 Ft kutatási támogatást nyert, egyben a 2013/2014-es tanévre jogosult „az SZTE TTIK Kutatóiskolája” cím használatára.

A pályázaton nyert támogatást a gimnázium fizikai laboratóriumának felújítására kívánja fordítani.

A Bethlen Gimnázium is csatlakozott a Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Karácsonya elnevezésű akciójához, melynek keretében az iskola portáján gyűjtjük diákjaink és bárki ajándék cipősdobozait, melyeket a Szeretetszolgálat rászoruló gyermekeknek juttat majd el karácsonyi meglepetés gyanánt.

Néhány szó a kezdeményezésről:

Nyilas Misi immár klasszikussá vált történetét sokan a szívünkbe zártuk, a debreceni kisdiákét, aki nagy örömmel fogadott (volna) egy csomagot, amit neki küldtek. Hozzá azonban nem jutott el az ajándék, amit neki szántak. A Magyar Református Szeretetszolgálat azt szeretné, hogy örömet szerezzünk azoknak a hátrányos helyzetű gyermekeknek, akik hiába vágynak ajándékra karácsonykor, körülményeik miatt erre nincs lehetőségük. Számtalan család él mélyszegénységben határainkon innen és túl. Hozzunk egy kis csodát közösen ezeknek a családoknak, a nélkülöző gyermekeknek és az intézményekben vagy szüleik nélkül nevelkedő fiataloknak az életébe egy-egy Nyilas Misi Pakkal! Tavaly több mint 8000 gyermek arcára csaltak mosolyt az ajándékok.

Hogyan segíthet?

Töltsön meg egy cipősdobozt olyan ajándékokkal, melyeknek saját gyermeke is örülne. Hozza el az elkészített csomagot a lakóhelyéhez legközelebb eső gyűjtőhelyre (alább) november 25. és december 18. között. A beérkezett ajándékokat magyarországi, erdélyi, felvidéki és kárpátaljai rászoruló gyermekeknek juttatja el a Magyar Református Szeretetszolgálat. Kérjük, a dobozon tüntesse fel, milyen nemű és életkorú gyermeknek szánja az ajándékot!

Forrás: Maróti Mariann