– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Makón történő ellátás a legmagasabb színvonalon történjen – kezdte dr. Kallai Árpád, aki hozzátette, ennek érdekében az utóbbi időben több fórumon kérdeztük a lakosságot, melyeken a kórház munkájáról volt szó. Arra a kérdésre keressük a választ, hogy milyen irányban haladjunk, mi az, amin változtatni, fejleszteni kell – mondta a főigazgató.

Dr. Kallai Árpád szerint a legnagyobb érdeklődés a gyermek szakellátás iránt volt, így az első műhelymunkát is ebben a témában hívták össze.

– A szakmai beszélgetés célja, hogy valós képet kapjunk a szakemberek részéről is, hogy milyen megoldandó problémák vannak – mondta a főigazgató, aki reméli, hogy a makóiak érzékelni fogják a változásokat.

Dr. Kallai Árpád végezetül hozzátette, heteken belül olyan szakrendelések indulnak Makón, melyeket eddig csak a környező településeken értek el a lakosok, de most már helyben is el tudják majd végezni.  Endokrinológia, cukorbeteg gyermekekkel foglalkozó szakrendelés, gasztroenterológia és gyereksebészeti konzílium indul, de remélem, hogy ez a sor még bővülni fog – mondta a főigazgató.

A.S.