A SZITI Kulturális és Mentálhigiénés Egyesület és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve Hódmezővásárhelyen is személyközpontú szolgáltatásokat kínál a megváltozott munkaképességű embereknek.

– A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal egyik szakigazgatási szerve ad helyet annak a kezdeményezésnek, ami december 11-én indul Vásárhelyen. A Munkaügyi Kirendeltségen lesz az ügyfélfogadás – mondta dr. Makó András, aki hozzátette, Hódmezővásárhelyen évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására.

– Számos munkaerő-igény érkezett a hivatalunkhoz a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása miatt. Arra bíztatom a vásárhelyieket, hogy keressék irodánkat, ugyanis munkalehetőséget tudunk kínálni, akkrediktált foglalkoztatóknál, valamint a Városellátó, és a Szeged SZEFO Zrt. vásárhelyi telephelye is tervezi, hogy növeli a létszámát januártól – hívta fel a figyelmet dr. Bényi Krisztina, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv igazgatója.

– A SZITI Egyesület Vásárhelyen egy új típusú szolgáltatást szeretne megvalósítani a rehabilitációs és a megváltozott munkaképességű személyek számára, tervünk, hogy személyközpontúvá tegyük az ügyintézést. Az ügyfeleknek többek között munka és állásközvetítést, valamint munkatanácsadást is nyújtunk. A program egy pályázat segítségével valósul meg. Az ügyintéző Radics Edit, rehabilitációs tanácsadó lesz – ismertette Matula Anikó a SZITI Egyesület projektmenedzsere.

Megyeri József