A rendezvény évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését. Az idei esztendőben az ünnep díszvendége Kárpátalja lesz: bemutatkozási lehetőséget biztosítunk az onnan érkező művészeknek, civil szervezeteknek.

##audio:1083##

Program:

11:00 Ünnepség – Árpád-terem

Az ünnepségen előadással mutatkozik be a Kárpátaljáról érkezett Mezővári gyermekkórus, a Borzsa-Vári Népi Zenekar és a Salánki Betlehemesek. A református istentiszteletet a szintén Kárpátaljáról érkező Gulácsy Lajos püspök tartja.

14:00-14:40 „ Karácsonykor éjféltájba…” Koncert a nap vendégművészeivel – Árpád-terem (Közreműködik: Nagy Róbert, Ókörös Trió, Rozsdamaró zenekar)

A „Karácsonykor éjféltájba….” kezdetű betlehemes ének kifejezi mindazt a komplex élményt, melyet a több mint ezer éve a keresztény kultúrkörben élő, ugyanakkor a téli napfordulóhoz, a fény megszületéséhez ezer szállal kötődő pusztai ősei hagyományát szokásaiban is tovább éltető magyar ember még ma is pontosan érez ilyenkor. A műsor a Magyarok Karácsonya rendezvény ünnepi hangulatát fokozza, színvonalát emeli a folklór és a magas kultúra eszközeivel egyaránt. Több Kárpát-medencei magyar tájegység szokásdallamai, népzenéje és táncai, Wass Albert, Kosztolányi Dezső és Temesi Ferenc szövegei képeznek szerkesztett egészet a mintegy negyven perces produkcióban.

Egész napos programok a Rotunda épületében:

– Kézműves foglalkozások

– Ókörös Trió – háttérzene, hangszerbemutató

– Mozgásos gyerekjátszó, táncház

– Rozsdamaró Zenekar- karácsonyi koncert és táncházi zene

 

Forrás:

Kodácz Csengele

marketing vezető